Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Dejan Kovač na Renesansnom festivalu: Birokratska Hrvatska jedan je od većih problema našeg društva

Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Hrvatske Dejan Kovač posjetio je danas Renesansni festival u Koprivnici.

– Prvi put sam Koprivnicu posjetio još kao student prilikom studentskog posjeta Podravci. Podravka nije izuzeta od ostalih firmi gdje politika ima svoj utjecaj i, iako ima solidne rezultate, ne pokazuje svoj puni potencijal. Kako u Podravci, tako i u ostalim firmama s državnim udjelom, potrebno je maknuti zastarjele birokratske kadrove i upravljačku moć iz ruku lokalnih šerifa ako ne želimo da nam se dogodi sudbina Dalekovoda i/ili Uljanika.
Već sam nekoliko puta naglasio da sam kandidat produktivne, a ne birokratske Hrvatske. Upravo ta birokratska Hrvatska kojoj je cilj da se ništa ne mijenja i da se zadržava ovakvo stanje jedno je od većih problema našeg društva. Birokratska Hrvatska stup je starog potrošenog birokratskog i socijalističkog modela iz prošlog stoljeća, a s takvim modelom sigurno nećemo stvoriti moderno društvo 21. stoljeća – rekao je Kovač.

Kovač je još dodao kako se konačno trebamo odmaknuti od jalovih povijesno-ideoloških rasprava i zaključio: – Ja se želim boriti za budućnost naše djece, a ne za prošlost naših djedova.

zatvori