Srijeda, 2. listopada 2024.

NEĆE VIŠE PROKIŠNJAVATI Sanacija krovišta dvorane Podravskog sunca bit će gotova do početka školske godine

U tijeku je rekonstrukcija krovišta koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce.

U Gradskoj upravi planirali su ovaj zahvat još lani, no nije ga bilo moguće izvesti jer u Hrvatskoj nije bilo staklene vune. Gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić Radio Dravi je rekla:

– Izvođači su na mjestu događaja. Završetak radova sigurno će biti prije početka nove školske godine i djeca će moći neometano koristiti dvoranu jer je riječ o sanaciji staklene kupole iznad dvorane u Podravskom suncu. Kompletno će se zamijeniti kupola, stavit će se dodatna izolacija. Krovište će se sanirati tako da više ne bude prokišnjavanja. Sve to će koštati oko pola milijuna kuna.

Ovo je tek prva faza planirane rekonstrukcije krovišta Podravskog sunca, koja je počela sanacijom dijela koji je u najgorem stanju. Nastavak slijedi iduće godine, pojasnila je pročelnica Mlinarić:

– Početkom iduće godine ponovno ćemo raspisati javni poziv kako bismo sanirali ostatak krovišta. Hvala Bogu, imali smo mogućnost sanaciju organizirati u fazama. Nakon sanacije najvećeg dijela i kupole iznad same dvorane, iduće godine slijedi manji dio krovišta, onaj iznad prostorija udruga i dvorane na katu. Već sad u proračunu za iduću godinu za tu namjenu planiramo 200.000 kuna.

Osim krovišta, u Podravskom suncu će biti sanirane i druge posljedice prokišnjavanja, poput vlage na zidovima. Podsjetimo, krovište u Podravskom suncu prokišnjava još od njegove same izgradnje, zbog čega je Gradska uprava svojevremeno pokrenula i sudski spor protiv izvođača. No, sanacija je tek sada došla na red.

Slušaj uživo
zatvori