Srijeda, 2. listopada 2024.

Čekaju se rezultati prvog dijela natječaja za Centar kompetentnosti, Ljubić: Dogradit ćemo nove prostore u obrtničkim školama za praktikume i radionice

U Projektnom timu Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, u kojemu su predstavnici županije i PORA-e te Obrtničke škole Koprivnica i Strukovne škole Đurđevac, očekuju rezultate prvog dijela natječaja za dodjelu novca za realizaciju ovog važnog projekta.

Kako nam je rekao zamjenik podravsko-prigorskog župana Ratimir Ljubić, na prošlotjednom sastanku članovi su raspravljali o projektiranju i provođenju postupaka javne nabave za izradu 640.000 kuna vrijedne projektno-tehničke dokumentacije za županijski Centar kompetentnosti. Osim što čekaju rezultate prvog dijela natječaja, istovremeno pripremaju nastavak projekta:

– Priprema se dokumentacija, dogovaraju se aktivnosti, pripremaju se novi kurikulumi kako bismo se mogli prijaviti na drugi dio natječaja. Dogovoren projekt traje 48 mjeseci. Rade se sve predradnje kako bismo se prijavili na taj drugi dio projekta i povukli maksimalnu količinu novca.

Ratimir Ljubić. Snimio Marko Posavec.

Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije za područje računalstva i elektrotehnike zamišljen je kao centar stjecanja novih znanja ne samo u ovoj već i za susjedne županije, kaže dožupan Ljubić:

– U Obrtničkoj školi Koprivnica i Strukovnoj školi Đurđevac bit će dograđeni novi prostori za praktikume i radionice. Služit će prvenstveno učenicima tih škola, ali i učenicima iz regije, iz susjednih županija, Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske. Oni će dolaziti ovamo i stjecati nova znanja. Centar kompetentnosti je namijenjen i za edukaciju nastavnika te za suradnju s gospodarstvom. Predviđene su mogućnosti prekvalifikacije postojećih radnika, ali i za edukaciju nezaposlenih koji nemaju adekvatna znanja kako bi bili konkurentni na tržištu rada.

U županijskoj upravi vjeruju da će preko Centra kompetentnosti u ovdašnji školski sustav biti uloženo 50 do 60 milijuna kuna. A prema najavi dožupana Ljubića, za otprilike mjesec dana intenzivirat će razgovore oko osnivanja učeničkog doma.

Hoće li biti u zgradi željezničkog konačišta, kao što je bilo prvotno planirano, ovisi o mnogo čimbenika, među kojima su Ministarstvo državne imovine i državni pedagoški standard, zaključio je dožupan Ljubić.

Slušaj uživo
zatvori