Subota, 27. srpnja 2024.

Tradicionalni Bepov memorijal igra se u petak i subotu, Tatari Šimunović: Ovo je prava prilika da vidite ekipu na terenu

Rukometni klub Podravka Vegeta domaćin je tradicionalnom, 14. po redu Memorijalnom turniru ‘Josip Samaržija Bepo’ koji se održava ovog petka i subote u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’ Koprivnica.

Na turniru sudjeluju četiri ekipe, a Podravkašicama u goste dolaze rumunjska Corona Brasov, mađarski Mosonmagyaróvári KC i ŽORK Jagodina iz Srbije.

Ovom se prigodom medijima prvi puta službeno i predstavila i nova direktorica kluba Vlatka Mihoci, koja je svima zaželjela dobru suradnju kao i uspješnu sezonu.

Vlatka Mihoci. Snimio Krešo Puklavec.

Sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović osvrnula se na uspješnu proteklu sezonu istaknuvši nekoliko promjena koje su Podravkašice dočekale na startu predstojeće:

– Stvarno je bilo lijepih momenata, predivnih utakmica, a vjerujemo da ćemo u tom tempu nastaviti i dalje. Svi smo čekali predstavljanje nove ekipe, promjena ima, kao što znate da su nas neke igračice napustile, no tu su i nova pristigla pojačanja: Dijana Mugoša, Lamprini Tsakalou, Elena Gjeorgjievska, Andrea Ianasi i Tjaša Stanko. Ovo je prava prilika da ih vidite na terenu i kako će izgledati u novoj sezoni.

Snimio Krešo Puklavec

– Ja ću prvo izraziti zadovoljstvo time što je Uprava kluba uspjela napraviti jedan ovako ozbiljan turnir gdje imamo tri kvalitetne ekipe, ali i izvrsnu priliku da probamo ono što treniramo. Što se tiče turnira, Corona Brasov nam je poznata ekipa iz prošle godine i jako su dobra ekipa, u vrhu su rumunjskog rukometa i igraju jako dobru i čvrstu obranu. Jagodina je prvak Srbije koja za dva tjedna igra kvalifikacije Lige prvaka, a imaju i ambicije da u ovoj godini dođu do Lige prvakinja. Treća ekipa je Mosonmagyaróvári KC koja dolazi iz Mađarske, a svi znamo kakva je mađarska liga. To je jedna ozbiljna ekipa koja u ovoj sezoni želi napraviti korak više – rekao je trener Zlatko Saračević.

Snimio Krešo Puklavec

U dva se dana igraju sveukupno šest utakmica. Podravka Vegeta će prvo u petak odmjeriti snage s rumunjskom Coronom Brasov s početkom u 20 sati. Drugi dan turnira u 11 sati na rasporedu je utakmica s Jagodinom, a turnir će u 20 sati istog dana zatvoriti Podravka Vegeta s mađarskim Mosonmagyarovarijem.

Kakva je atmosfera u ekipi otkrila je golmanica Jovana Risović:

– Sve nove djevojke jako su se dobro uklopile u ekipu i mislim da imamo jako ozbiljnu ekipu u ovoj godini i spremni smo za sve ono što nas čeka. Što se tiče turnira, svi znamo da je mađarska liga jedna od najjačih liga za ženski rukomet u Europi, Mosonmagyaróvári je jako kvalitetna ekipa, igraju suvremeni rukomet. Jagodina isto, igraju kvalifikacije za Ligu prvakinja, za Coronu mislim da je jača nego prošle godine jer su doveli dosta novih igračica. Ovaj će nam turnir poslužiti za još doigravanja i nekih detalja koje treba “sklopiti” pred ono što nas ove godine sve čeka.

Ovaj turnir ujedno je i prava prilika za sve navijače da vide svoju ekipu na domaćem terenu nakon prvog dijela zahtjevnih priprema.

Snimio Krešo Puklavec
zatvori