Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Završeni su radovi na zgradi Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu

Radovi na i oko zgrade Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom Kampusu su završeni.

Predana je sva dokumentacija potrebna za tehnički pregled koji će, u skladu s tim, uskoro biti i obavljen.

Unutarnje uređenje zgrade u punom je zamahu. Slijedi još postavljanje uredskog namještaja i informatičke opreme.

Podsjetimo, zgrada Inkubatora kreativnih industrija prostirat će se na 1441,44 m2 te će osigurati 19 funkcionalno-prostornih jedinica za 40 poduzeća. Poslovni prostori su namijenjeni poduzetnicima koji djeluju u području kreativnih i IT industrija.

Poslovni prostori su površine 13,70 m2 – 38,65 m2, a daju se u zakup na vrijeme od pet godina. Zakupnina za poslovne prostore bit će subvencionirana i iznosit će od 7,50 kn po m2 do 30,00 kn po m2 ovisno o starosti poduzeća. Troškovi režija nisu uračunati u zakupninu i zaračunavat će se dodatno.

Cilj projekta izgradnje Inkubatora kreativnih industrija je stvoriti poticajno poslovno okruženje izgradnjom i opremanjem Inkubatora kreativnih industrija. Novi Inkubator postat će centralno mjesto za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija, a omogućit će poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, PPI-jeva, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

zatvori