Subota, 27. travnja 2024.

UČENIK GENERACIJE Lovro Klobučar najbolji je učenik prvih razreda Gimnazije ‘Fran Galović’

Lovro Klobučar, Marta Kunštić, Luka List i Bartol Kekez najbolji su učenici protekle školske godine u koprivničkoj Gimnaziji ‘Fran Galović’. U sljedećim ćemo danima objaviti njihove kratke portrete koje donosi FRANzine. Danas upoznajemo Lovru Klobučara.

Pripremile Lara Horvat i Tamara Sinjerec za FRANzine.

Biti izabran za najučenika generacije nije nimalo lako, a svi koji su dosad imali tu čast složit će se da je to lijepo priznanje i poticaj. Da je zaista riječ o poticaju, potvrđuje činjenica da su neki učenici birani za najbolje više puta.

Lovro je učenik 1. d razreda. Vrijedan, ljubazan, duhovit i nasmijan. Državno iz fizike pomoglo je, ali ne i presudilo da bude najučenikom nove generacije gimnazijalaca.

Kako se osjećaš kao najučenik?

– Biti proglašen najučenikom je dosta laskavo priznanje. Iako nije konkretno, smatram da ima posebnu vrijednost jer u tom izboru sudjeluju moji vršnjaci i profesori koji prate moj (ne)rad gotovo svakog dana.

Zašto matematička gimnazija?

– U sedmom razredu počele su me zanimati prirodne znanosti, tj. biologija i kemija. Krajem sedmog razreda počeo sam pokazivati interes za fiziku, a u osmom razredu sve me više počela zanimati i matematika. S obzirom na to da su ti predmeti najzastupljeniji u matematičkoj gimnaziji, odlučio sam upisati taj smjer.

Ideš li na kakve izvanškolske aktivnosti?

– Već duži niz godina idem u školu engleskog jezika “Hello” jer smatram da je to odličan način da nadopunim svoje znanje engleskog jezika koje dobijem u školi, a i društvo je odlično. Također, tijekom školske godine sudjelovao sam u radu Centra izvrsnosti iz fizike u Varaždinu. To mi je jako pomoglo u ostvarivanju rezultata na Natjecanju iz fizike, ali mi je i dalo nešto širu sliku o fizici od one koje dobivam na redovnoj nastavi.

Koji ti je najdraži film?

– Gospodar prstenova, cijela trilogija.

Najdraža knjiga?

– San jednog hipija Neila Younga.

Kakvu glazbu slušaš?

– Većinom rock i blues.

Kad bi bio superheroj, koju bi moć odabrao?

– Odabrao bih da mogu putovati kroz vrijeme.

Rekli su o najboljima…

Profesorica Marina Furkes, Lovrina razrednica:

– Učenik Lovro Klobučar u razredu se ističe po svojoj sistematičnosti, predanosti radu i izvrsnosti. Kao razrednica uočila sam da učenik aktivno surađuje s ostalim učenicima u razredu, ima razvijenu empatiju, ali i potrebu da svima pomogne u određenim situacijama. Svima je dobar prijatelj, edukator i uzor. Učenik pokazuje zavidnu razinu znanja te svakodnevno napreduje još više. Važno je spomenuti kako učenik u vrlo ranoj dobi ima postignuća koja su rezultat njegovog rada i upornosti. Osim što je pokazao zavidne rezultate na državnom natjecanju iz fizike, polaznik je i Centra izvrsnosti u Varaždinu, a nakon uspješno završenog prvog razreda odlučio je ljetni odmor aktivno započeti s Ljetnom školom iz fizike na Velom Lošinju. Nadamo se da će se lijepo provesti i nešto novo naučiti.

Izvor: FRANzine.
zatvori