Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Traži se rješenje za poplave u Jagnjedovcu, Jakšić: Mještani odbijaju pomoć jer misle da probleme treba rješavati drugdje

Rješenje problema odvodnje, točnije propusnosti potoka traže stanovnici prigradskog naselja Jagnjedovec.

Naime, stanovnici Malog Jagnjedovca izloženi su svojevrsnim elementarnim nepogodama. Razlog su obilne padaline nakon kojih sve pliva, upozorio je gradski vijećnik, predsjednik koprivničkog HDZ-a Goran Kovačić:

– U Malom Jagnjedovcu su problem potok i dva mosta. Mogu li Grad Koprivnica i Hrvatske vode naći kvalitetno rješenje? Da li maknuti postojeće mostove i izgraditi jedan ili dva kvalitetna koji bi omogućili propusnost korita potoka kako tamošnji građani više ne bi imali problema s poplavama?

U Gradskoj upravi upoznati su s tim problemima i na njihovu rješenju rade. No, to je izvan ingerencije Grada Koprivnice, a osim toga dosad je izostala i dobra volja građana, upozorio je gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Riječ je o vodotoku Hrvatskih voda i privatnim parcelama pa mi samo možemo interventno pomoći kad voda dođe do grla. To i radimo. No, moram reći – ne želim nikoga imenovati – nije baš da su nam mještani koji imaju te probleme pomogli. Imaginarno mi je da, ako netko stalno ima iste probleme, a nudi mu se pomoć, to odbija jer misli da to treba riješiti negdje u Hudovljanima. No, imamo jamstva Hrvatskih voda da će razmotriti ta dva mosta kako bi riješili probleme koje tamošnje dvije kuće imaju tijekom velikih oborina.

Gradonačelnik Koprivnice je podsjetio na to da je zbog visokog nivoa podzemnih voda i prirodne konfiguracije mjesta problema u Jagnjedovcu bilo i kod izgradnje kanalizacije. No, stručnjaci se, kaže, trude primijeniti stručna znanja i raspoložive mogućnosti kako bi doskočili problemima i omogućili tamošnjim stanovnicima maksimalnu sigurnost, premda položaj Jagnjedovca pogoduje elementarnim nepogodama, zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Foto: Vlado Bojanović (Facebook).
zatvori