Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Stanovnici Podolica nezadovoljni parkiranjem kamiona kod groblja: Stvaraju buku i dižu prašinu kod mjesta pijeteta

Stanovnici koprivničkih Podolica popisu svojih problema na kojemu su, među ostalim, nedostatak škole, prometne gužve, odsječenost od ostatka grada i nefunkcioniranje mjesne samouprave, dodali su još jedan. Nezadovoljni su time što vozači parkiraju kamione na površini između benzinske pumpe i groblja.

U njihovo ime na taj je problem upozorio HDZ-ov gradski vijećnik Goran Kovačić:

– Možda će netko misliti da je riječ o predizbornom istupu jer se stalno govori o Podolicama. No, ispričavam se tamošnjim stanovnicima što nisam još prije, kao što su me zamolili, prenio njihovu primjedbu. Zanima ih da se riješi problem prostora između Petrola i groblja. Riječ je o pošljunčanoj površini, zapravo velikom parkiralištu. Tamo često parkiraju kamioni čiji vozači često turiraju i buče te dižu prašinu. Groblje je mjesto pijeteta pa pitaju postoji li mogućnost da se tamo zabrani parkiranje kamiona i da se uredi parkiralište koje bi bilo primjereno za taj dio grada.

U Gradskoj upravi upoznati su s problemom nedostatka parkirališta za kamione, i na njegovom rješavanju rade, uzvratio je gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Što se tiče kamiona i parkiranja kamiona, postoji nekoliko inicijativa i upita za rješavanje tog problema i od strane javne uprave ali i od strane privatnih poduzetnika. Došli smo do inicijative da se oformi jedno, dva, tri parkirališta za kamione na području grada Koprivnice. Ta bi parkirališta bila uređena po određenim pravilima, bila bi opremljena, čuvana, imala bi osnovne uvjete koji trebaju vozačima koji bi stali odmoriti se u našem gradu – zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Podsjetimo još da su na problem nedostatka uređenog parkirališta za kamione u Koprivnici upozoravali proteklih godina i iz cehovskih udruženja profesionalnih vozača. I dok parkiralište za kamione ne bude uređeno, očito je da će se vozači morati snalaziti sami, a jedna od lokacija koje su ocijenili pogodnima je i šljunčano parkiralište uz groblje na Varaždinskoj.

zatvori