Petak, 3. svibnja 2024.

PROMET VIKENDOM Vozio koprivničkom zaobilaznicom s dva i pol promila alkohola u krvi

Koprivničko-križevačka policija ovaj je vikend imala pune ruke posla.

Tijekom vikenda, od 26. do 29. srpnja, u našoj županiji zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom. Najveći broj nesreća uzrokovan je nepropisnim kretanjem kolnikom i neprilagođenom brzinom.

Vozač motocikla smrtno je stradao zbog prebrze vožnje i slijetanja s kolnika.

Sankcionirano je 128 prometnih prekršaja, od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Mladi vozač koji je vozio pijan izazvao je jednu prometnu nesreću.

Dva su mlada vozača sankcionirana zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora uhićeno je pet vozača, od kojih su dva kažnjena  visokim novčanim kaznama, dok je jedan maloljetni vozač, koji je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom, kažnjen radom za opće dobro. Svoj trojici vozača izrečene su zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

Alkoholni vikend rekorder je 33-godišnjak koji je, zaustavljen u Koprivnici oko ponoći u subotu, automobilom upravljao s 2,53 promila alkohola u krvi, za što je dobio kaznu od 7.000 kuna i zabranu vožnje na šest mjeseci.

Najbrži vikend rekorder je osoba koja je zaustavljena u Sokolovcu u subotnjim prijepodnevnim satima zbog prebrze vožnje od 95 km/h u Križevačkoj ulici gdje je dozvoljena brzina 60 km/h.

zatvori