Petak, 26. travnja 2024.

Prognoza vremena za petak, 26. srpnja

Nakon dinamičnog jutra koje je mnogima donijelo (doslovno) gromoglasno buđenje, ostatak dana donosi nam dosta sunca uz prolaznu naoblaku. Novo: grmljavinska aktivnost na južnim i istočnim rubovima Podravine ne posustaje, a nevrijeme se približava i sa sjevera. I dalje će biti nestabilno pa su ponovno mogući pljuskovi i grmljavina, pa i nevrijeme, osobito krajem poslijepodneva i navečer. Neće ih biti posvuda. Puhat će većinom slab vjetar južnih smjerova, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo između 29 i 32 stupnja.

U subotu će biti većinom sunčano i suho uz male šanse za nekakav pljusak u večernjim satima. Puhat će u početku slab, u drugom dijelu dana umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura oko 18 do 20, najviša dnevna oko 32 stupnja ili malo viša.

Nedjeljno poslijepodne donosi nam novo pogoršanje vremena uz pljuskove i grmljavinu, možda i nevrijeme. Kiše i pljuskova bit će i u ponedjeljak, a nakon toga stabilnije i manje vruće.

Na slici: Pero Defformero na prvoj večeri 9. RockLive festivala na Šoderici, sinoć.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori