Petak, 26. travnja 2024.

Na Dravi održana vježba provjere ispravnosti plovila i opreme za riječno spašavanje

Sada već tradicionalna vježba provjere ispravnosti svih plovila i opreme za spašavanje na riječim vodama održana je jučer na Dravi u organizaciji Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, dožupan Ratimir Ljubić, zadovoljan je pokazanom spremnošću: – Mogu reći da je vježba uspješno provedena i da ćemo ju ponoviti.

U spustu Dravom sudjelovale su sve raspoložive službe, rekao nam je Ljubić:

– Jučer su u vježbi sudjelovali i čamac granične policije MUP-a, vatrogasni čamci, HGSS, Stožer civilne zaštite. Napravili smo plovidbu od Legrada do Ferdinandovca. Vidjeli smo na koji su način ljudi osposobljeni i je li s plovilima sve u redu.

A vježba je, kao što je bilo i za očekivati, protekla u svim zacrtanim parametrima te je pokazala spremnost naših službi na sve uvjete i tipove kriznih intervencija.

Na vježbi su sudjelovali i načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, ispred Hrvatskih voda VGI mali sliv “Bistra” Josip Fuček, zapovjednici JVP-a Koprivnice, Križevaca i Đurđevca, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, voditelj Službe civilne zaštite Koprivnica Miroslav Blažotić sa suradnicima, članovi HGSS-a te načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
zatvori