Petak, 26. travnja 2024.

Grad Koprivnica dodijelio više od 120 tisuća kuna projektima organizacija civilnog društva u kulturi

Grad Koprivnica dodijelio je 122 tisuće kuna za realizaciju prijavljenih projekata organizacija civilnih društva u kulturi prema javnom pozivu objavljenom u siječnju.

Sredstva su dodijeljena za realizaciju 19 programa od sveukupno 10 prijavitelja, od kojih su Jazz klub Koprivnica, Forum udruga nezavisne kulture, Kulturno-umjetničko društvo Srce Koprivnica, Klub za starije osobe Mariška i RockLive samo neke od organizacija koje svojim programima pokreću kulturnu scenu našeg grada.

Projekti su podijeljeni u kategorije: glazbeno-scensku djelatnost, knjižničnu djelatnost te novu medijsku kulturu i ostale kulturne djelatnosti.

U području glazbeno-scenske djelatnosti najviše sredstava iz gradskog proračuna dobio je Jazz klub Koprivnica za manifestacije Fest jazza i Jazz from the woods, ukupnog iznosa oko 60 000 kuna, a u knjižničnoj i nakladničkoj djelatnosti 15.000 kuna dodijeljeno je Umjetničkoj organizaciji Artikulacije za izdavanje istoimenog časopisa.

Od ostalih kulturnih djelatnosti, Klubu za starije “Mariška” dodijeljeno je 1500 kuna za projekt “Čitanja za 50+”.

Osim nabrojanih manifestacija i projekata, novac je dodijeljen za nakladu raznih časopisa, glasnika i zbornika radova, kao i pojedinim edukativnim programima i drugim aktivnostima.

Popis svih podržanih projekata možete pogledati ovdje.

zatvori