Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Zoran Radiček i Saša Višak najbolji su podravsko-prigorski orači

Zoran Radiček najbolji je podravsko-prigorski orač u kategoriji pluga premetnjaka, a Saša Višak u kategoriji pluga ravnjaka.

Drugo i treće mjesto u kategoriji pluga premetnjaka osvojili su Valent Sučić i Josip Lukačić, a u kategoriji oranja plugom ravnjakom Kristijan Sučić i Mladen Crnčić. Rezultati su to natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije što je održano na parceli Vratnec u Koprivnici susjednoj općini Peteranec.

Pokrovitelj natjecanja je Koprivničko-križevačka županija koja je osigurala nagradni fond u iznosu od 10.000 kuna odnosno po kategoriji 5.000 kuna –  za 1. mjesto,  2.500 kuna za 2. mjesto 1.500,00 kuna te za 3. mjesto 1.000  kuna. Najuspješnijim natjecateljima će osim novčanih i sponzorskih nagrada pripasti i priznanja Koprivničko-križevačke županije.

Pobjednici u kategorijama pluga ravnjaka i pluga premetnjaka stječu pravo za sudjelovanje na 17. natjecanju orača Republike Hrvatske koje će se održati 20. i 21. rujna 2019. u Sunji, Sisačko-moslavačkoj županiji.

Svakako je za podsjetiti i da će Saša Višak ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama na Svjetskom prvenstvu braniti lani osvojeno deseto mjesto. To je ujedno i najbolji plasman koji su ostvarili hrvatski orači od kad sudjeluju na ovakvim natjecanjima.

zatvori