Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO: COUNTRY VIKEND Izbor najkaubojke, meksički grah i Los Caballeros obilježili western dan na Šoderici

Veselo je bilo i ove subote na Šoderici. Kauboji i kaubojke su još jednom priredili pravu zabavu na popularnom podravskom moru.

Još jedan Country vikend u organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije primamljivim je sadržajem privukao brojne zainteresirane.

U subotu poslijepodne na redu je bio izbor za najkaubojku, gdje su prijavljene natjecateljice odmjerile snage u can-can plesu, ispijanju piva, utrci pišalonca i izdržljivosti stajanja na deblu.

Samo natjecanje otvorile su plesačice iz skupine Dancing boots s nekoliko plesnih točki.

Finalistice, koje su bile uspješne u svim kategorijama, za kraj su morale odsvirati trubu. To je uspjelo samo jednoj kaubojki koja je na kraju zasluženo odnijela titulu ‘najkaubojke’.

A da joj titula najkaubojke opravdano stoji dovoljno govori činjenica kako se radi o autohtonoj Amerikanki – Anne Osterholtz, profesorici dr. sc. bioarheologije koja je u Koprivnici gost Muzeja grada Koprivnice, odnosno voditeljica američke škole arheologije iz Sveučilišta Mississipi, koja u suradnji s arheolozima gradskog muzeja praktičnu nastavu održava na arheološkom lokalitetu Sošice kod Đurđevca.

Nakon ovog uzbudljivog natjecanja, posjetitelji su mogli degustirati meksički grah, ali i zabaviti se uz druge sadržaje.

U večernjim satima na velikoj pozornici zasvirao je poznati mariachi sastav Los Caballeros koji su prigodnim koncertom začinili večer.

Pogledajte u nastavku kako je to sve zajedno izgledalo.

 

Izbor najkaubojke na Country vikendu na Šoderici: natjecanje kaubojki u tijeku

Posted by Drava.info on Saturday, 6 July 2019

 

Los Caballeros na Šoderici

Posted by Drava.info on Saturday, 6 July 2019

 

zatvori