Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Domaći poljoprivrednici izložili svoje proizvode u sklopu 15. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije

Na središnjem koprivničkom gradskom trgu i ove se godine okupio velik broj izlagača i proizvođača povrća na 15. Danu povrća Koprivničko-križevačke županije.

Ova značajna manifestacija posvećena je promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje te okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda.

Svoje proizvode predstavilo je čak 46 izlagača, a posjetitelji mogu i kupiti ponešto iz njihovog bogatog asortimana, poput domaćeg luka, paprike, krastavaca, rajčice, krumpira, kupusa i brojnih drugih poljoprivrednih kultura koje su dozrijevale na plodnoj podravsko-prigorskoj zemlji.

Manifestacija, osim promotivnog karaktera, veliku pažnju usmjerava i na edukativni segment kroz stručna predavanja eminentnih stručnjaka. Tematika ovogodišnjeg stručnog skupa bila je predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Križevci za one koji se žele baviti povrtlarskom proizvodnjom te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-križevačka županija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog peradi.

U sklopu manifestacije odabrani su i najljepše uređeni štandovi. Priznanje za najljepše uređeni štand ove godine osvojio je OPG Mijo Popović. Priznanje za drugi najbolje uređeni štand pripalo je OPG-u Anke Štabić, a priznanje za treći najljepši štand dobio je OPG Ivke Brizić.

15. Dan povrća svojim su dolaskom podržali pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Tušek, župan Darko Koren i gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, članovi Županijske skupštine, općinski načelnici i drugi.

 

Dan povrća Koprivničko-križevačke županije. 🍆🥕🥔

Objavljuje Drava.info u Subota, 6. srpnja 2019.

 

zatvori