Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Općina Koprivnički Bregi i mještani nabavili novo kombi vozilo tamošnjem DVD-u

Nakon dvije godine nastojanja DVD Koprivnički Bregi obnovilo je ovog ljeta svoj vozni park novim vatrogasnim kombi vozilom.

DVD Koprivnički Bregi od svog osnivanja 1911. godine neprekidno do danas radi na promicanju vatrogastva kao humanitarne djelatnosti i aktivno djeluje u provođenju preventive i neposredne obrane od požara i drugih opasnosti. U svom radu društvo kontinuirano unaprijeđuje svoja znanja i vještine te nadopunjuje svoje materijalno-tehničke mogućnosti novim tehnologijama i sredstvima.

U suradnji s Općinom Koprivnički Bregi i uz pomoć donacija mještana, društvo je zatvorilo financijsku konstrukciju i nabavilo novo vozilo koje karakteristikama odgovara zahtjevima vatrogasne struke.

Velečasni Josip Koščak blagoslovio je novo vozilo i sve okupljene vatrogasce, a potporu njihovom radu u svom obraćanju dali su načelnik Mario Hudić, predsjednica VZO Hlebine – Koprivnički Bregi Maja Solina te predsjednik VZG Koprivnica Ivan Golubić. Simboličnom predajom ključeva novog vozila zapovjedniku DVD Koprivnički Bregi Draženu Zagorcu i stavljanjem vozila u pogon te probnom vožnjom uzvanika, novi vatrogasni kombi pozivne oznake BREGI 105 stavljen je još prošlog mjeseca u operativnu upotrebu.

Nakon svečanosti primopredaje u Vatrogasnom domu upriličena je dodjela uvjerenja, činova, odlikovanja vatrogascima DVD Koprivnički Bregi koji su stekli zvanja za vatrogasce strojare i vatrogasce bolničare, stekli nove vatrogasne činove te nagrađeni za postignuća u radu društva. DVD Koprivnički Bregi posebno je ponosno na kontinuirani rad članova Marijana Krapinca i Ivana Tušeka koji su za isti unaprijeđeni u čin počasnog vatrogasnog časnika.

zatvori