Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: NARODNO VESELJE Novigraci slave Dan općine, održana i prva Novigradska guljašijada

Prva Novigradska guljašijada jedan je od programa kojim su Novigraci proslavili Dan svoje općine. U parku Pod lipama svoje kulinarske vještine u spravljanju popularnog jela pokazalo je 13 ekipa.

Kulinarski stručnjaci Božidar Đurinčić, Branko Žufika i Dražen Đurišević ocijenili su da je najbolji guljaš skuhala ekipa 13. prase. Drugo mjesto osvojio je KUD Ivan vitez Trnski, a treće KUD Delovi.

Guljaš su još kuhali DVD Novigrad Podravski, UVV Komarna 2001, DVD Borovljani, DVD Delovi, Udruga žena Delovi, Udruga mladih, UDVDR Ogranak Novigrad Podravski, ekipa Ribiči Koprivnica i Pčelari Novigrad Podravski.

Nakon stručnog ocjenjivanja, guljaši su podvrgnuti i ocjeni mještana.

Prvu Novigradsku guljašijadu organizirali su Općina i novigradski ogranak UDVDR-a.

Dan novigradske općine tradicionalno je obilježen i nogometnim utakmicama. Na mjesnom stadionu “Stjepan Mikor” snage su odmjerile mlade nogometne nade U-10 iz novigradske Drave i koprivničkog prigradskog naselja Starigrad. Potom su revijalnu utakmicu odigrali seniori i veterani NK Drave.

Druženje je završilo zajedničkim slavljem igrača i navijača.

Dan općine mještanima je čestitao i predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić. U društvu predsjednika županijskog SDP-a Mladena Kešera Bernardić je bio na Novigradskoj guljašijadi i revijalnom nogometu. Domaćini su mu poklonili dres lokalnog nogometnog kluba Drava.

zatvori