Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Gradi se vodoopskrbna i kanalizacijska mreža na Lenišću, kraj radova očekuje se početkom rujna

Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras obišli su jučer radove na izgradnji vodoopskrbne i kanalizacijske mreže na Lenišću u Koprivnici.

Novi sustav javne vodoopskrbe spaja se na vodovodnu mrežu Trga Eugena Kumičića i na već izgrađenu vodovodnu mrežu Trga Zlate Bartl. Bit će izgrađen od PEHD cijevi promjera 160 milimetara u dužini od 400 metara zajedno s pripadajućim novim priključcima.

Novi priključci bit će ugrađeni i u novi sustav javne odvodnje koji će biti izrađen od rebrastih polipropilenskih cijevi u duljini od 300 metara te promjera DN 400 milimetara.

Ukupna vrijednost investicije je 940 tisuća kuna bez PDV-a. Ugovoreni izvođač radova je Koming d.o.o. Koprivnica, a predviđeni rok završetka je početak rujna 2019. godine. Stručni nadzor na radovima provodi GKP Komunalac d.o.o. Koprivnica.

Završetkom ove investicije ujedno završava i opremanje spomenutog područja mjesnog odbora Lenišće sustavom javne vodoopskrbe i odvodnje. Time će se stvoriti preduvjeti za buduću gradnju stambenih objekata na području mikrolokacije Trg Zlate Bartl te za potpuno uređenje cesta i staza u tom dijelu Lenišća.

zatvori