Petak, 19. travnja 2024.

Farmaceuti poraženi u prijateljskom susretu protiv poljskog Slaska

Pripreme pred nogometnu sezonu na slovenskoj Rogli u punom su jeku. Slavenaši su u prijateljskom srazu jučer odmjerili snage s poljskim Slaskom i izgubili rezultatom 2:0.

Trener Ivica Sertić dao je veću minutažu igračima koji su do sada manje igrali kako bi svi imali priliku dokazati da mogu konkurirati za prvi sastav.

Slask je poveo golom u 22. minuti i do kraja se poluvremena rezultat nije mijenjao. Nastavak susreta otvorili su Farmaceuti vrlo dobrom prilikom. Iharoš je centrirao, a Limin udarac glavom s 13-ak metara obranio je vratar Slaska.

Igrači poljske momčadi iskoristili su priliku u protunapadu te preko Szczepana povisili na 2:0 u 51. minuti. Blizu pogotka za Slaven bio je Bogojević u 70. minuti, ali je opet siguran bio Kajzer.

Slavenaši su preuzeli inicijativu u zadnjih pola sata, ali bez većeg uspjeha. Do kraja priprema na Rogli na rasporedu su još tri prijateljske utakmice.

WKS Slask Wroclaw – NK Slaven Belupo 2:0 (1:0)

Slask: Kajzer – Dankowski, Golla, Celeban, Štiglec – Gaska, Labojko, Chrapek – Palaszewski, Szczepan, Cholewiak. Još su igrali: Szczerbal, Poprawa, Placheta, Expostito, Pawelec, Musonda, Bergier, Holownia, Lyszczarz, Broz, Borun Trener: Witezlav Lavicka.

Slaven Belupo: Marković – Hlevnjak, Zirdum, Božić – Iharoš, Puclin, Plantak, Jajalo, Goda – Mladen, Lima. Od 60.: Filipović – Nowak, Međimorec, Martinaga – Karamarko, Bačelić Grgić, Paracki, Čanađija, Delić – Bogojević, Ejupi.  Trener: Ivica Sertić.

Suci: Pahole, Štefane, Lunežnik

Strijelci: 1:0 Gaska 22′, 2:0 Szczepan 51′

 

zatvori