Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

GRAD PRODAJE PARCELU U DRAVSKOJ Poticajne gradske mjere investitoru donijele 55% popusta

Zona Dravska uskoro bi mogla biti 70 do 75 posto popunjena, najavio je gradonačelnik Jakšić

Koprivničko Gradsko vijeće ovlastilo je gradonačelnika Mišela Jakšića da proda Vemo Tradeu parcele u poslovnoj zoni Dravska.

Riječ je o zemljištu na četiri parcele ukupne površine 9360 metara kvadratnih. Kupac je ponudio jednu lipu iznad početnih 130 kuna po kvadratu te će to zemljište biti njegovo za 620.615,73 kune.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio je vijećnicima što su prihvatili dopunu dnevnog reda i tako proceduralno omogućili donošenje ove odluke te pojasnio:

– Puno smo proteklih dana i tjedana pričali o poduzetničkim mjerama. I danas se to spominjalo. Jako mi je drago da imamo pozitivan primjer koji je doselio u grad Koprivnicu. To nije firma nastala u Koprivnici, ali se razvija i raste u našoj Dravskoj. Ovo zemljište omogućit će im širenje proizvodnje. Čestitam Vemo Tradeu i jako mi je drago da ih imamo.

Za istaći je da je kupac u samom startu iskoristio ponuđene poticajne mjere. Naime, puna cijena zemljišta je 1.216.893,60 kuna, a kako su se obvezali platiti u roku od 90 dana, cijena je umanjena za 15% na milijun i 34 tisuće kuna. Na tu su cijenu ostvarili dodatno smanjenje od 40% na temelju zapošljavanja 11 djelatnika na neodređeno vrijeme. Tako se došlo do konačne cijene nešto veće od 620 tisuća kuna.

Spomenimo i da je gradonačelnik Jakšić najavio da bi zona Dravska uskoro mogla doseći popunjenost od 70 do 75%.

zatvori