Petak, 4. listopada 2024.

VELIKA POMOĆ Koprivničkim osnovcima od jeseni država plaća udžbenike, a Grad radne bilježnice

Učenici koprivničkih osnovnih škola za narednu školsku godinu trebat će kupiti samo potreban pribor. Naime, nakon što je država najavila da će od iduće školske godine financirati udžbenike osnovnoškolcima, u koprivničkoj Gradskoj upravi su prilagodili svoju odluku o sufinanciranju udžbenika i svim će koprivničkim osnovcima financirati radne bilježnice.

– Od nove školske godine, od jeseni, idemo s besplatnim radnim bilježnicama za sve učenice i učenike s područja Grada Koprivnice. Prošle školske godine pravo na kupovinu subvencioniranih školskih udžbenika iskoristilo je 772 učenika. Iz gradskog proračuna za to je utrošeno oko 390.000 kuna. Toliko smo planirali i za ovu godinu. No, nakon odluke da kupujemo radne bilježnice, taj se iznos penje na 700.000 kuna pa ćemo u skladu s tom potrebom rebalansirati proračun – rekao je danas novinarima gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je dodao i da će zajedno s partnerima Grad i ove godine uložiti znatan novac kako bi osnovnoškolcima osigurao po paket besplatnih bilježnica

– Za bilježnice je u proračunu osigurano oko 100.000 kuna. Naravno da će se tu uključiti i sponzori.

Ulaganjima u školarce treba dodati i financiranje Tuluma izvrsnosti tijekom kojega će Grad Koprivnice učenike, njihove mentore i ravnatelje škola za uspjehe postignute na županijskim, nacionalnim i međunarodnim natjecanjima nagraditi s ukupno 100.000 kuna.

– Ove godine ukupno ćemo nagraditi 456 izvrsnih. Među njima je osam ravnatelja i 95 mentora. Ove godine uvodimo posebnu nagradu kojom ćemo s bonom od 400 kuna nagraditi devetero učenika koji su sudjelovali na više natjecanja iz znanja.

Kao što smo već objavili, za neko do prva tri mjesta na međunarodnom natjecanju učenici će dobiti poklon bon od 250 kuna; za uspjeh na nacionalnom natjecanju nagrada je poklon bon od 200 kuna, a za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju nagrada iznosi 150 kuna.

Slušaj uživo
zatvori