Petak, 26. travnja 2024.

VELIKA NOVOST Slaven Belupo prijavio B momčad za Treću ligu

Uprava NK Slaven Belupa na nedavnoj je elektronskoj sjednici donijela odluku o formiranju B momčadi koja bi od iduće sezone nastupala u novoj, sjevernoj skupini Treće hrvatske nogometne lige.

U novooformljenoj ekipi pod nazivom Slaven Belupo B igrali bi mladi igrači iz Škole nogometa Grada Koprivnice, primarno izlazni juniori, kao i ostali talentirani mladići iz drugih klubova koji bi tražili svoju igračku afirmaciju.

Dosadašnji poligon za kaljenje mladih i talentiranih igrača bila je NK Koprivnica. Međutim, Zeleni u prošloj sezoni iz Slaven Belupa nisu dobili igračku pomoć, što je ranijih godina bio čest slučaj.

Prema pravilniku Hrvatskog nogometnog saveza, Koprivnica kao posljednja momčad Treće hrvatske nogometne lige Istok automatski ispada u niži rang, bez obzira na najavljenu organizaciju lige. Jednako tako, prema istom pravilniku, ako Slaven Belupo B dobije licencu za rad, morat će svoj nogometni put započeti u Četvrtoj županijskoj nogometnoj ligi Koprivničko-križevačke županije, a to prema dostupnim informacijama nije prioritet niti želja.

– Mogu vam reći samo da smo prijavili B momčad u Treću HNL Sjever. Za sada još nemamo povratnu informaciju jesmo li ušli u sastav spomenute lige ili ne, pa o tome ne možemo nešto puno više komentirati – rekao je glasnogovornik Slaven Belupa Luka Šarlija.

Međutim, u Koprivnici su se nadali da će uz pomoć Slaven Belupa ostati u aktualnoj ligi, ali kako stvari stoje, Farmaceuti žele odriješiti ruke i krenuti nekim svojim putem. To automatski znači da je sudbina NK Koprivnice upitna, a u narednim danima trebao bi biti poznat sastav Treće HNL Sjever. Kako sada stvari stoje, u novooformljenoj ligi sudjelovali bi Slaven Belupo B, Tehničar iz Cvetkovca i križevački Radnik.

zatvori