Srijeda, 27. ožujka 2024.

VE!LEGRAD KULTURE Brojne manifestacije ovog će se ljeta održati u Legradu u sklopu novog projekta zanimljivog imena

Općina Legrad ovo će ljeto biti mjesto održavanja brojnih aktivnosti i sadržaja u sklopu novog projekta zanimljivog imena: VE!Legrad kulture.

Aktivnosti u sklopu projekta započele su već u svibnju manifestacijom Graffiti art za ljepši kvart. Tako je 1. i 2. svibnja organizirano oslikavanje više površina na različitim lokacijama u Legradu.

Uz to su pripremljeni i popratni sadržaji poput skate prezentacije, hip hop koncerta, predstavljanja njemačkog specijaliziranog Graffiti magazina “Stylefile Magazin” i knjige o graffitima koje izdaje izdavačka kuća PublikatPublishing iz njemačkog grada Großostheima.

Izvor: opcinalegrad.hr

Održana je i promocija mapirane kulturne rute kojoj će se pristupati pomoću aplikacije i servisa Google Maps – Graffiti ranč Legrad. Članovi Udruge za promicanje kulture Zeleni brijeg ili poznatijeg naziva Green Hill demonstrirali su pak slackline vještine.

Početkom lipnja u Dječjem vrtiću Dabrić Legrad održana je manifestacija Volimo knjige: Matilda i druge priče. Za vrtićki uzrast književnica Ivanka Martinčić Ferenčić pripovijedala je priče, a održana je i igraonica.

Mještani će u parku u Legradu u subotu, 15. lipnja moći upoznati i jednu novu disciplinu koja je spoj umjetničkog izričaja i plesnog pokreta. Naime, Nikolina Komljenović prezentirat će ples na svili.

Izvor: opcinalegrad.hr

Kraj lipnja rezerviran je za Večer folklora. 29. i 30. lipnja KUD Zrin Legrad organizira manifestaciju u kojoj će sudjelovati pet folklornih grupa iz pet županija.

Početkom kolovoza mještani će moći prisustvovati radionici suvremenog plesa i pokreta. Andrea Široki, učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole u Poreču, održat će u dva dana četiri radionice za sve uzraste.

U rujnu je na rasporedu još jedno izdanje programa Volimo knjige: Matilda i druge priče. Učenici nižih razreda osnovne škole sudjelovat će u pričaonici i kreativnoj radionici na temu književnih djela i fantastičnih bića Podravine. Voditeljica radionice bit će književnica Ivanka Ferenčić Martinčić, a mjesto održavanja Osnovna škola Legrad.

Izvor: opcinalegrad.hr

Listopad će započeti radionicom stripa i izložbom strip majstora u trajanju od dva dana. Legrad će ugostiti Damira Steifla, strip crtača iz Opatije. Član je ULUPUHA-e (Udruženja likovnih umjetnika primjerenih umjetnosti Hrvatske) sekcija za ilustraciju, karikaturu, strip i animirani film, član je i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika te je osnivač strip radionica za djecu koje vodi u Opatiji.

Dodajmo da će cjelokupni program projekta VE!Legrad kulture kroz ljeto biti obogaćen i novim aktivnostima. Organizator i nositelj ovog projekta, koji između ostalog ima za cilj i razvoj publike u kulturi, je Općina Legrad, a Ministarstvo kulture ga sufinancira u iznosu od 85%.

Izvor: opcinalegrad.hr
zatvori