Petak, 26. travnja 2024.

NAJBOLJIH 11 Ovo je idealna momčad upravo završene sezone Prve ŽNL po izboru naše redakcije

Prema izboru Drave.info i Radio Drave, ovo je najboljih jedanaest igrača koji su prema određenim kriterijima zaslužili svoje mjesto u najboljoj momčadi Prve županijske nogometne lige u sezoni 2018./19.

U formaciji 3-5-2, odabrali smo sljedeće igrače:

Najboljih 11 Prve ŽNL za sezonu 2018./19.

Izrađeno uz pomoć buildlineup.com
Golman:

Matijas Ilić (NK Tomislav Drnje) – ove je sezone u 26 utakmica primio 29 golova, najmanje od svih vratara iz Prve županijske nogometne lige.

Snimio Krešo Puklavec
Stoperi:

Matija Lončar (NK Osvit Đelekovec) – definitivno najbolji igrač Osvita iz Đelekovca ove sezone, Osvit bez njega i s njim jednostavno nije ista ekipa.

Snimio Zdravko Vuljak.

Mario Oršić (NK Borac Imbriovec) – po mnogima tehnički najbolji igrač Prve ŽNL, a iako ove sezone nije osvojio trofej, još jednom je pokazao da i u poznim igračkim godinama može odigrati na visokoj razini.

Snimio Zdravko Vuljak.

Marko Koren (NK Tomislav Drnje) – cijelu sezonu je zajedno s Robertom Bukovcem činio stoperski par aktualnog prvaka lige, beskompromisan i nepogrešiv u većini duela.

Marko i Davor Koren. Izvor: Klikaj hr
Bočni igrači:

Sanjin Đurašević (NK Tomislav Drnje) – brz i prodoran, ove je sezone puno puta centaršutima pronalazio svoje suigrače.

Snimio Marko Posavec.

Deni Kovačić (NK Borac Imbriovec) – neizostavan prvotimac Borca iz Imbriovca odigrao je još jednu jako dobru sezonu.

Vezni igrači:

Nikola Bos (NK Tomislav Drnje) – iza njega je možda i najbolja sezona u karijeri, prava “radilica” na sredini terena, a često je i na listi strijelaca.

Snimio Marko Posavec.

Marko Jurčić (NK Bratstvo Kunovec) – prava ‘desetka’ koja zabija i asistira, ove je sezone 18 puta pogodio suparničku mrežu, a skupio je barem jednako toliko asistencija.

Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija

Hrvoje Bači (NK Tomislav Drnje) – doktor nogometa i istinska ŽNL ikona ove je sezone osvojio još jedan naslov prvaka Prve ŽNL, zabio je 20 ligaških pogodaka i bio neizostavan dio aktualnog prvaka.

Snimio Marko Posavec.
Napadači:

Filip Peroković (NK Tomislav Drnje) – brzonogi napadač drugi je najbolji strijelac lige s 21 pogotkom, a svojim je golovima dao veliki doprinos u pohodu na prvo mjesto.

Filip Peroković. Snimio Krešo Puklavec

Ivan Hajdić (NK Bratstvo Kunovec) – ove sezone definitivno najbolji napadač Prve ŽNL i najbolji strijelac lige s 28 postignutih pogodaka.

Ivan Hajdić (u narančastom dresu) // Snimio Marko Posavec.
Trener:

Mario Žuljić (NK Tomislav Drnje) – trener koji ima jasnu viziju ove je sezone svoju momčad odveo do naslova prvaka Prve ŽNL.

Snimio Marko Posavec.
zatvori