Petak, 26. travnja 2024.

Prognoza vremena za nedjelju, 16. lipnja

Ažurirano u 18:45.

Do kraja dana još je moguć razvoj grmljavinskih nestabilnosti, iako su šanse za jače nevrijeme znatno manje.

Stari tekst: Nedjelja će početi većinom sunčano i sparno uz visoku vlažnost zraka. Od sredine dana očekujemo porast naoblake, mjestimice uz lokalne pljuskove. Poslijepodne i navečer uz jači razvoj oblaka bit će pljuskova praćenih grmljavinom. Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme uz tuču koja može biti i značajna. Zapuhat će prvo slab, potkraj dana umjeren sjeverni vjetar. Lokalno, gdje bude razvoja nevremena, vjetar može prolazno imati i vrlo jake udare. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 30 ili više stupnjeva, navečer svježije.

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak. Bit će promjenjivo oblačno, povremeno uz moguće pljuskove. Možda ih neće biti posvuda, ali uzmite ih u obzir. Puhat će slab do umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura oko 18, najviša dnevna oko 25 do 29 stupnjeva.

Još nešto pljuskova moguće je u utorak, a nakon toga privremeno stabilnije i sve toplije. Čini se da će kraj lipnja proteći u znaku nestabilnog i nešto svježijeg vremena, ali o tom potom.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori