Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Počinju upisi u srednje škole, Ljubić: Za sve učenike u Podravini i Prigorju ima mjesta u srednjoškolskim klupama

Čekaju se i rezultati kampanje promocije strukovnih zanimanja

Veliki je dan za sve one koji žele upisati srednju školu. Naime, točno u podne počinje rok za prijave.

Dravi.info više je rekao zamjenik podravsko-prigorskog župana Ratimir Ljubić:

– Svi učenici koji su završili osmi razred od danas se mogu prijaviti za željeno zanimanje i odabrati obrazovne programe koje žele. Trebaju pratiti rang liste kako bi vidjeli gdje su primljeni. Sve do kraja, do 10. srpnja, mogu mijenjati svoj izbor programa.

Iz podravsko-prigorskih osnovnih škola izašlo je 1050 osmaša i za sve njih ima mjesta u ovdašnjim srednjim školama, kaže dožupan Ljubić:

– U našoj županiji se nudi više od 40 obrazovnih programa: od gimnazijskih preko strukovnih četverogodišnjih do strukovnih trogodišnjih programa. Mislim da svaki učenik u našoj županiji može naći program koji želi upisati. Na raspolaganju je 1049 upisnih mjesta i svi koji su završili osmi razred u našim školama, imaju mogućnost upisa.

Prema riječima dožupana Ljubića, najveće upisne gužve za očekivati je, kao i prijašnjih godina, kod upisa u četverogodišnje strukovne programe poput tehničara za računalstvo, farmaceutskog ili fizioterapeutskog tehničara.

No, odgovorni očekuju i rezultate kampanje koju Županija u suradnji sa županijskom Gospodarskom i Obrtničkom komorom te obrtničkim školama provodi kako bi popularizirala obrtnička zanimanja.

zatvori