Petak, 4. listopada 2024.

Osnovna škola ‘Braća Radić’ slavi svoj dan, ravnatelj Krešo Grgac: Škola je na jednoj prekretnici, spremni smo za nove izazove

Koprivnička Osnovna škola “Braća Radić” slavi Dan škole. Tim povodom na jučerašnjoj su svečanosti u koprivničkom Domu mladih predstavljeni rezultati koje su učenici i učitelji škole u Miklinovcu ostvarili u zadnjih godinu dana.

Osim velikog projekta energetske obnove vrijedne više od preko 10 milijuna kuna, istaknuti su veći uspjesi postignuti na brojnim natjecanjima i aktivnostima njihovih učenika.

Posebno je istaknut uspjeh atletičarki petih i šestih razreda koje su upravo ovaj tjedan osvojile treće mjesto na državnom natjecanju koje je održano u Vinkovcima. Podsjetimo još da su učenice sedmih i osmih razreda u svibnju osvojile prvo mjesto na natjecanju iz atletike koje je održano u Splitu, i tako postale državne prvakinje u kraljici sportova.

Evo što je za Dravu.info povodom Dana škole rekao ravnatelj Krešo Grgac:

Izvor: koprivnica.hr

– Škola je na jednoj prekretnici, od jeseni kreće frontalno uvođenje kurikularne reforme. Mislim da smo spremni za taj izazov, naši učitelji su prošli dosta priprema i stručnih usavršavanja. Puno tog novog radimo bez obzira što nismo u eksperimentalnom programu, mislim da će djeca biti spremna za ono što ih čeka na jesen.

Na svečanosti su također dodijeljene i nagrade ravnatelja najboljim učenicima u protekloj školskoj godini. U prvim razredima to je Zana Čičin Mašansker, u drugima Vilim Štubelj, a u trećima Erin Strah.

Antonio Lovrek najbolji je učenik četvrtih, Korana Grgac petih, Leo Bradić šestih i Anja Slavinić sedmih razreda. Najbolji učenik osmaša, koji su ujedno završili svoje školovanje u ovoj osnovnoj školi je Josip Mikulić.

Slušaj uživo
zatvori