Izvor: Koprivničko-križevačka županija.
U okviru provedbe projekta ‘Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH’ Centar za mlade Križevci, partner u ovom projektu, proveo je tri radionice s mladima u srednjim školama.

Prva radionica održana je u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, 29. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković uz suradnju Marka Martinčevića, člana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije. Radionici je prisustvovao 21 učenik.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.

Druga radionica održana je u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica, 30. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković, prisustvovalo je 27 učenika.

Treća radionica održana je u Gimnaziji “Dr. Ivan Kranjčev” Đurđevac, 30. svibnja 2019. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković, prisustvovalo je ukupno 19 učenika.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija.

Tema radionica bila je predstavljanje institucionalnog okvira politika za mlade u Koprivničko-križevačkoj županiji koje se provode kroz Županijski savjet mladih. Učenicima je predstavljen projekt “Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH”, mogućnosti kratkoročnog i dugoročnog te lokalnog i međunarodnog volontiranja, informativni centri, mogućnost uključivanja u savjete mladih i civilno društvo te kako postati aktivan građanin.

Nakon predstavljanja navedenih tema učenici su raspravljali o interesima i problemima mladih, a pisane zaključke će Savjetu mladih dostaviti predsjednici Vijeća učenika i oni će biti uključeni u izradu Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027.