Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnica je dobila novo dječje igralište, a za njega su velikim dijelom zaslužni i sami građani

Novo dječje igralište otvoreno je danas na Trgu kralja Tomislava u Koprivnici. Gradu Koprivnici darovala ga je INA kao rezultat kampanje na društvenoj mreži Facebook u kojoj su se upravo građani Koprivnice najviše angažirali kako bi novo igralište stiglo u naš grad.

Na tome je INA-i i Koprivničancima danas na svečanom otvorenju zahvalio gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Hvala im na ovoj doista hvalevrijednoj akciji, hvalevrijednom projektu s kojim smo u jednom od najvećih koprivničkih kvartova, u jednom od najvećih koprivničkih stambenih blokova, zajedničkim naporima s INA-om riješili jedno novo dječje igralište.

Snimio Marko Posavec.

U Koprivnici postoji oko 35 dječjih igrališta o kojima Grad stalno brine, kazao je Jakšić:

– Svako malo dobijemo ili poziv da se nešto obnovi ili da negdje dođemo s novim igralima ili novim igralištima. To je isto tako lijepa priča jer pokazuje da grad živi i raste. Svake godine se napravi inventura i obilazak, obnovi se što se mora obnoviti i definitivno ćemo i dalje pratiti taj trend.

Novo igralište sastoji se od 10 sprava, a vrijednost mu je oko 200 tisuća kuna s PDV-om.  Gradonačelnik Jakšić za jesen je najavio i hortikulturno uređenje prostora oko igrališta. Na svečanom otvorenju bio je i direktor prodajne operative u sklopu INA-ine maloprodaje Borko Butorac, a nova igrala prvi su isprobali koprivnički vrtićarci.

 

Otvaranje novog dječjeg igrališta na Trgu kralja Tomislava

Posted by Drava.info on Wednesday, June 26, 2019

 

zatvori