Četvrtak, 25. travnja 2024.

MARKO JURČIĆ Najbolji igrač Prve ŽNL u svibnju: Iza nas je zaista sjajan mjesec i baš uživam igrati za Bratstvo

Ofenzivni veznjak i 'desetka' Bratstva iz Kunovca proteklog je mjeseca u četiri prvenstvena susreta postigao tri pogotka i podijelio nekoliko asistencija, a upravo je on 'glavni krivac' za sjajan rezultatski niz Kunovčana.

U narednim mjesecima, prema izboru Drave.info i Radio Drave, dodjeljivat ćemo nagradu za najboljeg igrača mjeseca Prve županijske nogometne lige. U svibnju je tu titulu ponio Marko Jurčić, ‘desetka’ Bratstva iz Kunovca i jedan od ponajboljih igrača Prve županijske lige općenito.

Marko Jurčić slavio je u izrazito jakoj konkurenciji, a u izboru za najboljeg igrača proteklog mjeseca još su bili Josip Horvatinović (NK Drava iz Novigrada Podravskog), Marko Matijašec (NK Borac iz Imbriovca) i Nikola Bos (NK Tomislav Drnje).

Ofenzivni veznjak i ‘desetka’ Bratstva iz Kunovca proteklog je mjeseca u četiri prvenstvena susreta postigao tri pogotka i podijelio nekoliko asistencija, a upravo je on ‘glavni krivac’ za sjajan rezultatski niz Kunovčana. Naravno, veliku ulogu u odabiru najboljeg igrača imao je cjelokupni igrački opus, a Jurčić je osim golova svojim suigračima proteklog mjeseca namjestio većinu pogodaka.

Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija
Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija

U prvom kolu proteklog mjeseca, Jurčić je ugradio pogodak u domaćoj pobjedi protiv uvijek neugodne Lipe iz Hlebine (2:0), a već je u sljedećem kolu bio najbolji pojedinac u susretu protiv Miklinovca (1:1). Nogometaši Bratstva sredinom su proteklog mjeseca na svojem ‘Old Traffordu’ s visokih 5:0 pobijedili Kalinovac. Jurčić je Kalinovčanima zabio dva pogotka, a dva puta se našao i u ulozi asistenta. U posljednjem kolu svibnja, Kunovčani su slavili u golijadu protiv Graničara iz Legrada (5:3), a iako se nije upisao na listu strijelaca, Jurčić je svojim preciznim loptama u šanse ‘gurao’ Ivana Hajdića, najboljeg topnika lige koji je do sada postigao 25 prvenstvenih pogodaka. Za više od polovice Hajdićevih pogodaka zaslužan je Jurčić koji svojeg suigrača i prijatelja jako dobro poznaje na terenu.

Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija
Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija

– Prije svega hvala vam puno na nagradi, mislim da smo u proteklih mjesec dana odigrali sjajne četiri utakmice i da smo s opravdanjem u top tri momčadi Prve županijske nogometne lige. U Kunovcu uživam igrati i svaka utakmica za mene je novo dokazivanje domaćim navijačima koji su me sjajno prihvatili – rekao je Marko Jurčić, nogometaš Bratstva iz Kunovca i najbolji igrač proteklog mjeseca Prve ŽNL prema izboru Drave.info i Radio Drave.

Sam Jurčić ove je sezone kao vezni igrač zabio 18 ligaških pogodaka, a barem je toliko puta pogodak namjestio svojim igračima. Iako su nogometaši Bratstva sredinom proljetnog dijela prvenstva upali u rezultatsku krizu, na krilima sjajnog Jurčića ponovno su se vratili na pobjedničke staze i sezonu će zaključiti na trećem mjestu. Ako ova ekipa predvođena Jurčićem ostane na okupu, sljedeće sezone lako bi mogli do samog vrha.

Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija
Marko Jurčić // Snimio Mladen Šajković Bahrija

Spomenimo kako će nogometaši Bratstva iz Kunovca ovu ligašku sezonu zaključiti ove nedjelje kada u posljednjem ovosezonskom kolu gostuju kod molvarske Mladosti.

zatvori