Petak, 26. travnja 2024.

Kuglačice Podravke osvojile Kup Hrvatske i osigurale mjesto u Europi

Proteklog vikenda u Splitu na kuglani Poljud održana je završnica Kupa Hrvatske u kuglanju za muškarce i žene, a naslov su osvojile članice Kuglačkog kluba Podravka.

Kuglačice Podravke su u polufinalu igrale protive ekipe Đakova i pobijedile s 8:0 (3411:3252 u čunjevima). U drugom polufinalu igrale su Plitvice, klub koji se natječe u Drugoj hrvatskoj kuglačkoj ligi, i Mlaka, prvakinje Prve hrvatske kuglačke lige. U napetoj završnici prolaz u finale su izborile su kuglačice Plitvica i time u finalu postale suparnik koprivničkim kuglačicama.

U izrazito napetom i izjednačenom finalu, kuglačice Podravke pobijedile su rezultatom 5:3 (3323:3184) i tako osvojile prvo ekipno zlato nakon više od deset godina, ne računajući pojedinačne uspjehe na državnim prvenstvima. Osim titule prvakinja, pobjednice finala osvajaju i mjesto u kvalifikacijama za europski kup.

Za ekipu Podravke u Splitu su nastupale Jelena Kolarić, Monika Matiša, Antonija Milak, Željka Orehovec, Melinda Petrić, Vedrana Šimunić i Aleksandra Lukčin pod vodstvom Ljiljane Picer i Đurđice Lukač.

zatvori