Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: KUKURIČEK Mladi koprivnički pjevači nastupili na đurđevačkom festivalu, Gordana Evačić osvojila nagradu za najbolju glazbu

Mladi koprivnički pjevači jučer su nastupili na 17. Dječjem glazbenom festivalu Kukuriček u Đurđevcu.

Solistica Sara Maletić i Dječji zbor Umjetničke škole Fortunat Pintarić izveli su pjesmu “Večera za 5” autorice Gordane Evačić.

– Humoristična je to i temperamentna pjesmica u kojoj vokalna solistica Sara u ulozi mace mami mišiće na Večeru za 5 – rekla nam je Gordana Evačić, autorica teksta i glazbe.

Gordana zajedno s Miroslavom Evačićem potpisuje i aranžman ove pjesme, a vrijedne suradnike našla je, kaže, i u koprivničkoj Umjetničkoj školi.

– Pjevači zbora Umjetničke škole pod vodstvom prof. Maje Lovković raspjevali su se na nov, šaljiv način i za sve nas zajedno to je jedno lijepo, veselo, zabavno iskustvo. Ovaj zanimljiv spoj djece pjevača i glazbenih stilova dogodio se upravo zahvaljujući ravnateljici Umjetničke škole prof. Ariani Šandl koja je cijelu ideju podržala u samom startu.

Na festivalu, čiji je organizator Udruga Kukurjek Đurđevac i Turistička zajednica grada Đurđevca, bilo je ukupno 18 izvođača, dječjih zborova i solista iz cijele Hrvatske. Na kraju su dodijeljene nagrade najboljima.

Koprivničanka Gordana Evačić osvojila je nagradu i priznanje za najbolju glazbu, a spomenimo kako je Grand Prix osvojila pjesma “Ovdje pripadam” Dječjeg zbora Mikrofončići iz Zagreba.

zatvori