Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Svečanom sjednicom obilježen Dan Općine Koprivnički Ivanec

Općina Koprivnički Ivanec jučerašnjom je svečanom sjednicom proslavila svoj dan. Brojni su se uvaženi gosti i posjetitelji okupili u ovom mjestu koje je cijeli dan vrvjelo raznim događanjima.

Na svečanoj su sjednici prikazani najvažniji rezultati u posljednjih godinu dana u radu i životu općine, od kojih valja izdvojiti sljedeće:

– Završena je izgradnja nogostupa pred sam kraj prošle godine. Radi se o projektu koji je pripremljen još u vrijeme prethodne vlasti, a u ovom mandatu je konačno realiziran. Pritom valja napomenuti kako sredstva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uključena u projekt nisu do kraja isplaćena – napomenuo je načelnik Općine Mario Švegović te nastavio:

– Nadalje, proračun za ovu godinu iznosi 11,5 milijuna kuna i ne razlikuje se od proračuna za prošlu. Međutim, ove je godine iz proračuna predviđeno izdvajanje sredstava za projekte modernizacije rasvjete, obnovu Kurije, a tu je i izgradnja pješačko-biciklističke staze u Vinogradskoj ulici.

Snimio Krešo Puklavec

– Projekt od posebne važnosti je “Ivanec-centar” koji je prošao kroz neke izmjene. Projektu nisu odobrena sredstva na apliciranim natječajima, a u slučaju neuspjeha na daljnjim natječajima Općina će sama krenuti u njegovu realizaciju. Procjena vrijednosti ovog projekta iznosi oko 6,5 milijuna kuna.

Trenutno se radi i na proširenju dječjeg vrtića, istaknuo je načelnik Švegović, za što se planira izdvojiti oko milijun kuna. Općina će dio sredstava pokušati dobiti preko Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.

– Jednako važan i jedan od najskupljih projekata koji Općinu Koprivnički Ivanec čeka svakako je izgradnja škole sa sportskom dvoranom. Za projekt izgradnje škole vrijedan više od 22 milijuna kuna projektant je već odabran, a na izdavanju građevinske dozvole kao i apliciranju za sredstva Europske unije će se raditi odmah nakon izrade sve potrebne dokumentacije – najavio je načelnik Švegović.

Snimio Krešo Puklavec

Tu su i brojni drugi projekti, od kojih svakako valja spomenuti nabavku spremnika za odvojeno skupljanje otpada, ali i sudjelovanje u akciji “Zaposli pa pomozi” putem koje su zaposlene četiri osobe s područja općine. Osim toga, načelnik Švegović istaknuo je i da su dva investitora zainteresirana za zemljišta u ivanečkoj poslovnoj zoni.

Nakon svega nabrojanog uslijedila je dodjela nagrada najboljim učenicima Osnovne škole, a priznanja za doprinos i djelovanje za razvoj Općine dobila su lokalna društva i udruge: Udruga žena “Srca Kunovca”, Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Koprivnički Ivanec, DVD Botinovec, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Koprivnički Ivanec, Udruga žena “Crvene ruže” Botinovec, Klub tehničke kulture “Vector”, DVD Kunovec te Nika Galinec za sportska postignuća.

Među brojnim gostima na svečanoj sjednici bili su i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, saborski zastupnik Damir Felak, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, načelnici općina i drugi.

Program proslave Dana Općine Koprivnički Ivanec možete vidjeti ovdje.

zatvori