Nedjelja, 16. lipnja 2024.

BRAVO KIKA! Biciklistica koprivničkog Rotora druga u utrci na Rabu

Kristina Lukačević, biciklistica koprivničkog Rotora, iz utrke u utrku sve je bolja. Najnoviji uspjeh postigla je na Rabu.

Riječ je o 70 km dugom Epic race, UCI C3 marathonu, XCM Big Four Rab voženom u subotu.

Naša je Kika u najjačoj Elite kategoriji ušla druga u cilj s minutom i 59 sekundi zaostatka za prvom Sabinom Rzepke, Poljakinjom koja nastupa za BK Primošten.

Za prevaliti 70 rapskih kilometara Kiki je trebalo 3 sata, 41 minuta i 48 sekundi. Zahvaljujući ovom rezultatu osvojila je novih 70 bodova za Kup Hrvatske. Nakon tri utrke ima 210 bodova i drži drugo mjesto. Zanimljivo je da je u sve tri utrke bila druga upravo iza Poljakinje Rzepke.

K. Lukačević, Izvor: Facebook

Utrka na Rabu nije bila nimalo laka. Startala je po vrlo toplom vremenu u 10:40 s Trga sv. Kristofora. Uslijedila je dionica po šumi Dundovo na Kalifrontu tijekom koje je bilo dosta vlage. U prva 32 km Sabina i Kristina bile su na svega minutu – dvije jedna od druge. No prelaskom na Mundanije, Vidikovac na Kamenjaku i spust prema Mundanijama Sabina je povećala razliku na 5 minuta. Ipak, u zadnjoj četvrtini utrke, naša je Kristina konstantno smanjivala razliku pa je u cilj ušla s manje od dvije minute zaostatka za prvoplasiranom Poljakinjom.

Kako je izjavila, zadovoljna je i ovim nastupom ali i napretkom koji je rezultatski vidljiv u svakoj novoj utrci.

Čestitamo!

K. Lukačević, Izvor: Facebook
zatvori