Nedjelja, 9. lipnja 2024.

Završila Spin liga: Kuzmić se plasirao u reprezentaciju Hrvatske, Hanžekoviću nedostajalo tri boda

Članovi Športskog ribolovnog kluba Šoderica Mirko Hanžeković i Hrvoje Kuzmić nastupili su u zadnja dva kola Hrvatske spin lige koje se održalo na rijeci Dobri kod Ogulinskog Hreljina.

Radi se o ribolovu pastrva s obale umjetnim mamcima. U 7. kolu lige Hrvoje Kuzmić bio je četvrti, a Mirko Hanžeković sedmi.

Uz idealan vodostaj rijeke Dobre trebalo je imati i sreće kod izvlačenja startnih brojeva koji značajno utječu na ukupan rezultat jer se na novo pripremljenoj natjecateljskoj stazi nalazilo i nekoliko mjesta s jako puno ribe.

Treba napomenuti da je rijeka Dobra dodatno poribljena sa 100-injak kilograma pastrve. Spin liga je jedina liga koja ulaže u natjecateljske vode te nakon lige vode ostaju poribljene primjercima pastrva.

U ta je dva dana ulovljeno čak 708 pastrva. U subotu u 7. kolu lige ulovljeno je 326 riba a u 8. kolu 382.

U posljednjem 8. kolu Mirko Hanžeković iz ŠRK Šoderica Koprivnica završio je na drugom mjestu s 34 ulovljene ribe i ostvarenih 18, 5 bodova.

U ukupnom poretku Spin lige Hrvoje Kuzmić iz ŠRK Šoderice Koprivnica završio je na osmom mjestu te je time ostvario plasman u reprezentaciju Hrvatske.

Iako je Hanžeković u zadnja 4 kola bio solidan, nije ostvario plasman u reprezentaciju Hrvatske zbog lošeg starta sezone.

Organizator zadnja dva kola lige bio je ŠRD ogulin koji je odlićno pripremio stazu i organizirao natjecanje dok je suđenje proveo glavni sudac HŠRS-a Dražen Stipetić.

 

zatvori