Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Uhvaćen u Cvjetnoj ulici na biciklu s gotovo tri promila alkohola

Policija je i tijekom proteklog vikenda imala pune ruke posla s vozačima koji nisu poštovali prometne propise ili su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola.

Ovoga se puta istaknuo 32-godišnji vozač bicikla koji je u subotu oko 22:10 u Cvjetnoj ulici u Koprivnici uhvaćen kako upravlja pod značajnim utjecajem alkohola – točnije, 2,81 promil.

Što se tiče brzine, rekorder vikenda bio je vozač osobnog automobila koji je u petak malo prije 15 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu “potegnuo” čak 127 kilometara na sat, usprkos tome što je brzina tamo ograničena na 60.

Spomenimo i kako je policija tijekom vikenda na prometnicama Koprivničko-križevačke županije zabilježila sedam prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško, a dvije osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici sankcionirali su 143 prometna prekršaja od kojih se 29 odnosilo na alkohol, 51 na brzinu, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, šest na nepropisno korištenje mobitela i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava. Četiri su vozača uhićena.

zatvori