Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Učenici Osnovne škole ‘Đuro Ester’ tradicionalno obilježili Majčin dan u Močilama

Koprivničko svetište Majke Božje Močilske već petnaestu godinu za redom domaćin je brojnim učenicima Osnovne Škole ‘Đuro Ester’ koji pod vodstvom svojih učitelja i vjeroučitelja glazbeno-scenskim i literarnim nastupom već tradicionalno obilježavaju Majčin dan.

Suradnja je to škole i župe Močile koja traje već dugi niz godina i s Područnom školom ‘Vinica’, a ove im se godine, točnije ovog ponedjeljka, pridružila i Osnovna škola ‘Andrija Palmović’ iz Rasinje na čelu s predstavnicom, učiteljicom Ljiljanom Zagrajski.

– Veliko mi je zadovoljstvo već petnaesti puta za redom biti domaćin ovog hvalevrijednog okupljanja majkama u čast. Ovdje u dvorištu župne crkve Uznesenja BDM, pod okriljem plašta Majke Močilske svi mi, i roditelji i djeca s dubokim poštovanjem i zahvalnošću za svoje nebeske majke, dajemo hvalu onoj prvoj među ženama, Nebeskoj Majci, zagovornici. Zahvaljujem ravnateljici gospođi Sanji Prelogović koja nastavlja stopama svojih prethodnika i ne zatire put vrijednoj tradiciji. Radost i veselje ove djece neka svima nama bude poticaj da ih čuvamo i odgajamo za istinska dobra. – rekao je močilski župnik mons. Leonard Markač.

Ravnateljica Prelogović zahvalila je cijelom učiteljskom kolektivu koji, svaki na svome području rada, doprinosi rastu svakog djeteta pojedinačno. Prisjetila se svojih školskih dana, kada je još kao djevojčica nastupala u tome istome dvorištu u kojem sada stoji kao ravnateljica.

Na kraju susreta, djeca su majkama poklonila simbolične čestitke koje su ovih dana izrađivali zajedno sa svojim vjeroučiteljima.

 

 

Majčin dan u Močilama – učenici Osnovne škole Đuro Ester i Područne škole Vinica pripremili iznenađenje svojim mamama!❤

Posted by Drava.info on Monday, 20 May 2019

zatvori