Subota, 27. travnja 2024.

U Županiji potpisani ugovori vrijedni 300 tisuća kuna za financiranje programa i projekata udruga iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Predstavnici udruga s područja Koprivničko-križevačke županije jutros su u županijskom sjedištu svečano potpisali ugovore o županijskom financiranju njihovih programa i projekata. Riječ je o udrugama koje su svoje programe prijavile na Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga za djelatnosti gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2019. godinu.

Koliko je programa dobilo podršku Županije rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac:

– Svima koji su uspješno aplicirali ovom prilikom čestitam. Nadležno povjerenstvo razmatralo je i bodovalo vaše programe te županu predložilo programe i vrijednosti za sufinanciranje iz proračuna Koprivničko-križevačke županije. Na kraju konstatiramo da je prihvaćeno 36 vaših programa za 26 udruga.

Ukupna vrijednost županijskih donacija udrugama iznosi gotovo 300 tisuća kuna, što je posebno istaknuo župan Darko Koren:

– To govori u prilog činjenici da ste vi svi, kao udruge, zaista izuzetno aktivni, jer nismo mi tako velika županija. S druge strane, to govori i da prepoznajemo vašu ulogu u zajednici i da snažno podržavamo vaš rad jer je vaše organizirano djelovanje suradnja i poveznica s našim cjelokupnim stanovništvom.

Župan Koren je dodao i da se programi uglavnom odnose na poljoprivredu. Županija, kako je rekao, ima posebnu odgovornost prema ruralnim područjima jer bez njih nema ni jake županije.

U ime predstavnika udruga okupljenima se obratio Marijanko Ređep iz Udruge vinogradara i voćara Đurđevac:

– Zahvaljujem u ime svih nas udruga županu na ovim sredstvima koja su stvarno značajna za nas udruge i koja nam stvarno koriste, pomažu u radu i širenju promocije županije. Hvala.

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano od 2004. godine provodi sufinanciranje programa i projekata koje provode udruge iz područja gospodarstva, poljoprivrede i ruralnog razvoja, a sredstva koja su uložena u razdoblju 2004. – 2018. iznose nešto više od 2,5 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnici županijskih upravnih tijela te ostali suradnici.

Popis udruga možete vidjeti ovdje.

zatvori