Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Zvonka i Hellica ukrasile su Mačkovec, novo koprivničko utočište za mačke, evo kako možete pomoći da zasja u punom sjaju

Udruga Šinterice dobra srca nedavno je od Grada Koprivnice dobila na korištenje objekt u Kampusu. Zgradu je potrebno urediti kako bi bila prikladan dom mačkama o kojima Šinterice brinu, u čemu im i vi možete pomoći.

Objekt je nazvan Mačkovec jer će mu glavni stanari biti mačke, a dobio je i prve dekoracije. Na vanjskim zidovima svoja su mjesta našle ZvonkaHellica, crtane maskote koje je Šintericama poklonio koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija – Hans.

U objektu se nalazi šest prostorija, a nalazi se podalje od drugih zgrada u Kampusu tako da njegovi mačji stanari ne bi trebali biti uznemiravani niti uznemiravati druge. Općenito je u dobrom stanju, no potrebno je ipak provesti neke radove.

Izvor: Šinterice dobra srca (Facebook)

“Do sada smo napravili sve što je u našoj mogućnosti: pokrečili dio prostorija, pokrečili kuću izvana, detaljno očistili i nabavili namještaj. Krovište će također biti popravljeno ovih dana”, napisale su Šinterice na svojoj Facebook stranici te pobrojale što je još potrebno napraviti:

  • dvije prostorije nemaju strop,
  • potrebno je po cijelom objektu provesti struju,
  • osposobiti bunar ako je moguće ili se priključiti na gradski vodovod,
  • osposobiti grijanje

“Svjesni smo da je ovo velik zalogaj i da je pred nama dugačak put, no veselimo se danu kada će Mačkovec zablistati u punom sjaju. To se neće dogoditi sutra, niti ovaj tjedan ili mjesec. Ali, će se dogoditi. Korak po korak, kunu po kunu i naša će kućica postati raj. Strpljivo ćemo čekati i skupljati kune, truditi se i raditi punom parom. Sve se može, ne postoji neostvarivo. Samo trebate vjerovati, a naše mace vjeruju da je pred njima njihova KUĆICA BUDUĆNOSTI”, poručuju Šinterice.

Ako im želite pomoći u renovaciji objekta, možete to učiniti donacijom na:

IBAN: HR8924020061100919908
Udruga Šinterice dobra srca
Dubovec 27, Koprivnica
Opis: renovacija objekta

Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Udruga Šinterice dobra srca.

zatvori