Subota, 27. travnja 2024.

Prognoza vremena za petak, 3. svibnja

Ažurirano u 10:50.

Promjenjivo do pretežno oblačno. Povremeno je moguća kiša, a poslijepodne pljuskovi praćeni grmljavinom. Ponegdje može biti i grmljavinskog nevremena. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, navečer u slabljenju. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 17 stupnjeva, potkraj dana bit će svježije. Pljuskova još može biti i navečer i tijekom noći na subotu.

Subota će biti pretežno oblačna i nestabilna uz povremenu kišu ili pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom, uglavnom poslijepodne i prema kraju dana. Mjestimice mogu pasti i veće količine kiše. Puhat će uglavnom slab vjetar južnih smjerova, ujutro ćemo mjeriti oko 10, poslijepodne oko 13 do 16 stupnjeva.

Nedjelja će biti oblačna, kišovita, vjetrovita i hladna. Bit će to, dakle, prilično loš dan za aktivnosti na otvorenom. U noći bi se temperatura mogla spustiti na svega nekoliko stupnjeva iznad nule pa će postojati mogućnost susnježice i snijega na Bilogori i Kalniku. Zapuhat će i umjeren do jak sjeverni vjetar. Čini se da će kiša padati veći dio dana. Najviše kiše očekujemo u jutarnjim satima te u prvom dijelu dana, kasnije bi moglo biti i barem djelomično suho. Temperatura će osjetno pasti i tijekom dana će se vjerojatno kretati između 5 i 8 stupnjeva.

U ponedjeljak očekujemo manje kiše, ali još će biti dosta hladno uz jak sjeverac. Od utorka postupno toplije.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori