Petak, 26. travnja 2024.

Prognoza vremena za nedjelju, 12. svibnja

Ažurirano u 13:15.

Pretežno oblačno, poslijepodne ili navečer uz kišu. Uz jače pljuskove moguća je i grmljavina. Puhat će u početku slab, prema kraju dana umjeren i pojačan sjeverni vjetar. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 16 do 18 stupnjeva.

Ponedjeljak će biti oblačan uz čestu kišu. Puhat će jak sjeverni vjetar kakav ne puše često u ovim krajevima pa su moguće i štete. Bit će i hladnije: temperatura vjerojatno neće ići iznad 7 ili 8 stupnjeva. Sve u svemu, bit će to dosta loše vrijeme. A takvo kišovito, vjetrovito i prohladno razdoblje potrajat će otprilike do četvrtka. Nakon toga će biti toplije, ali čini se ipak ne i sasvim stabilno pa će biti mogući povremeni pljuskovi.

Velika količina kiše u narednim danima ponegdje bi mogla stvoriti probleme s vodom. Naši krajevi nisu među najugroženijima, ali ovo će biti izniman meteorološki događaj pa ćemo pratiti razvoj situacije.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori