Petak, 26. travnja 2024.

Općina Legrad uskoro će dobiti reciklažno dvorište vrijedno oko dva milijuna kuna

Općina Legrad uskoro će dobiti reciklažno dvorište.

Riječ je o projektu prijavljenom na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva zaštite okoliša kao posredničkog tijela. Općina Legrad je spomenuti projekt prijavila uz pomoć PORE – Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

U sveukupnoj vrijednosti od oko 2 milijuna kuna reciklažno će dvorište biti uspostavljeno i opremljeno do početka proljeća iduće godine, nada se načelnik Legrada Ivan Sabolić:

Ivan Sabolić// Snimio Krešo Puklavec

– Sam će projekt biti financiran iz fondova Europske unije, dok će jednim dijelom biti financiran nacionalnim sredstvima. Što se tiče javne nabave, ona je već u postupku. Nadam se da ćemo do kraja ovog mjeseca znati tko će biti izvođač radova.

Cilj projekta reciklažnog dvorišta je uspostaviti sustav prikupljanja i odvajanja otpada za ponovnu upotrebu reciklažnog materijala. Također, projekt ima i edukativni karakter putem informiranja, promotivnih aktivnosti i radionica u školama i vrtićima gdje će se prezentirati na koji se način pravilno odvaja otpad i tako poticati ekološku osvještenost građana od najranije dobi.

U prvoj godini projekta očekuje se zaprimanje sveukupno 70 tona prikupljenog otpada za recikliranje, u što će biti uključeno oko 60% stanovništva. Također, u pripremi su i druge edukativne aktivnosti o pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, rekli su iz PORE – Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
Snimio Krešo Puklavec
zatvori