Srijeda, 1. svibnja 2024.

OPĆINA DRNJE Europskim novcem iz programa prekogranične suradnje žele izgraditi vodenu atrakciju u centru Drnja

Općina Drnje zajedno je sa svojim partnerima prijavila projekte na drugi po redu natječaj INTERREG V-A u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Riječ je o projektu Playful Water čiji je nositelj Općina Legrad. Hrvatski partneri su Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije i Općina Drnje te mađarski grad poznat po vodenom turizmu, Zalakaros.

– Općina Drnje manjinski je partner u projektu Playful Water. Preko tog projekta planiramo u samom centru Drnja, u parku, izgraditi vodenu atrakciju za zabavu djece predškolske i školske dobi – rekao je drnjanski načelnik Petar Dombaj.

U ovom projektu za tu je namjenu u Drnju predviđeno oko 220.000 eura. Tim bi ulaganjem u vodenu atrakciju uvelike povećali turističke potencijale drnjanske općine, istakao je načelnik Dombaj:

– Poznati smo po slastičarnici koja je upravo nasuprot mjesta gdje smo predvidjeli postaviti ovu vodenu atrakciju. Tako bismo spojili ugodno s korisnim. Kad na putu prema Šoderici obitelji stanu u Drnju uživati u našem sladoledu, djeca će imati prilike dodatno se zabaviti. Ujedno ćemo dodatno urediti strogi centar općine po čemu ćemo biti doista jedinstveni – pojasnio je načelnik Dombaj.

Snimio Marko Posavec.

A upravo u geslu Europske unije “Jedinstveni u različitosti” drnjanski načelnik vidi šansu za sve nas. Jer, kaže, svaka je općina jedinstvena i drugačija, i to su naše prednosti:

– Svima želim da imamo različite putove, ali isti cilj: da se svi razvijamo i da zajedno sa županijom budemo primjer uspješnosti ostalima u Hrvatskoj – zaključio je drnjanski načelnik Petar Dombaj te dodao i da je do realizacije i prijave projekata te dobivanja financijske potpore put mnogo teži nego što je to dojam u javnosti:

– Nažalost, percepcija je malo iskrivljena kad se kaže da nikad nije lakše doći do EU novca. Slažemo se da ima jako puno natječaja, no stvarnost je puno drugačija. Puno je tu mukotrpnog rada, utrke s vremenom, puno je tu ljudi koji gube živce i rade nadljudskim snagama i naporima da bi realizirali sve ono što mi želimo. Upravo tim “ljudima iz sjene”, pravim operativcima želim zahvaliti jer bez njih ne bi bila moguća realizacija ni jednog projekta.

U Drnju su odlučni i ubuduće se prijavljivati na svaki natječaj kako bi pribavili novac za općinske projekte. A na ovaj Playful Water potakli su ih, kaže načelnik Dombaj, djelatnici PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja i županijski pročelnik za financije Darko Masnec dok im je uzor doajen prekogranične suradnje, legradski načelnik Ivan Sabolić.

zatvori