Pred nama je još jedna sezona Ljeta na Šoderici. Manifestacija i ove godine nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja koji će na obale Podravskog mora privući sve generacije.

Ovo je peto izdanje manifestacije, a cilj je vratiti podravsko jezero na turističku kartu Hrvatske.

– Nalazimo se pred još jednom sezonom u kojoj imamo ambicije da sadržaje na Šoderici promoviramo na najbolji mogući način, a nakon toga da oni svrstaju ovaj prostor u red onih zanimljivih, i u smislu turističke, ugostiteljske, enološke i gastro ponude, svega onoga što sadrži jedan takav koncept – rekao je na današnjem predstavljanju programa župan Darko Koren, ujedno predsjednik Turističke zajednice Koprivničko-križevačke koja uz Koprivničko-križevačku županiju i Općinu Legrad organizira manifestaciju.

U sklopu manifestacije danas se na Šoderici održava 2. Festival sportske rekreacije i Alpe-Adria Jet ski Tour. Sljedeća je na rasporedu projekcija filma “Ufuraj se i pukni” Kerekesh Teatra čiji su članovi zaduženi za kazališni dio programa. U lipnju, srpnju i kolovozu ukupno će biti održane četiri predstave: “Samo preko njega mrtvog”, “Audijencija”, “Pod hitno na hitnu” i “Krtice”.

– Novitet je da će u slučaju lošeg vremena predstave biti održane u centru Elim u Legradu. Prostor je malo veći od tamošnjeg društvenog doma pa se nadamo da će svi zainteresirani moći pogledati predstave i u slučaju kiše – rekao je Jan Kerekeš koji je na Šodericu danas došao zajedno s ocem Ljubomirom.

Osim toga, u naredna tri mjeseca održat će se Festival biciklističke rekreacije, Family day, Otpiranje ambulante vu Gruntovcu, Country vikend, Završnica kupa Hrvatskog ribolovnog saveza, Rocklive, Kup Šoderice, Beerthrone Challenge i Kup Zlate Bartl.