Petak, 26. travnja 2024.

LJETO NA ŠODERICI Počela je bogata manifestacija na Podravskom moru, evo koja će sve događanja biti održana naredna tri mjeseca

Pred nama je još jedna sezona Ljeta na Šoderici. Manifestacija i ove godine nudi mnoštvo zanimljivih sadržaja koji će na obale Podravskog mora privući sve generacije.

Ovo je peto izdanje manifestacije, a cilj je vratiti podravsko jezero na turističku kartu Hrvatske.

– Nalazimo se pred još jednom sezonom u kojoj imamo ambicije da sadržaje na Šoderici promoviramo na najbolji mogući način, a nakon toga da oni svrstaju ovaj prostor u red onih zanimljivih, i u smislu turističke, ugostiteljske, enološke i gastro ponude, svega onoga što sadrži jedan takav koncept – rekao je na današnjem predstavljanju programa župan Darko Koren, ujedno predsjednik Turističke zajednice Koprivničko-križevačke koja uz Koprivničko-križevačku županiju i Općinu Legrad organizira manifestaciju.

U sklopu manifestacije danas se na Šoderici održava 2. Festival sportske rekreacije i Alpe-Adria Jet ski Tour. Sljedeća je na rasporedu projekcija filma “Ufuraj se i pukni” Kerekesh Teatra čiji su članovi zaduženi za kazališni dio programa. U lipnju, srpnju i kolovozu ukupno će biti održane četiri predstave: “Samo preko njega mrtvog”, “Audijencija”, “Pod hitno na hitnu” i “Krtice”.

– Novitet je da će u slučaju lošeg vremena predstave biti održane u centru Elim u Legradu. Prostor je malo veći od tamošnjeg društvenog doma pa se nadamo da će svi zainteresirani moći pogledati predstave i u slučaju kiše – rekao je Jan Kerekeš koji je na Šodericu danas došao zajedno s ocem Ljubomirom.

Osim toga, u naredna tri mjeseca održat će se Festival biciklističke rekreacije, Family day, Otpiranje ambulante vu Gruntovcu, Country vikend, Završnica kupa Hrvatskog ribolovnog saveza, Rocklive, Kup Šoderice, Beerthrone Challenge i Kup Zlate Bartl.

zatvori