Petak, 26. travnja 2024.

FOTO ‘VATRU GASI, BRATA SPASI’ Otvorena izložba vatrogasnih fotografija Krešimira Juratovića

Članovi Foto kino kluba Podravina u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Koprivnica, u sklopu obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, organizirali su edukativnu fotografsku izložbu pod nazivom ”Vatru gasi, brata spasi”.

Izloženo je 46 fotografija autora Krešimira Juratovića vezanih za vatrogastvo, a nastalih tokom vatrogasnih vježbi. Ovo je Juratovićeva četvrta samostalna izložba vatrogasnih fotografija.

Želja je autora kroz fotografije približiti vatrogastvo građanstvu, a posebice djeci i mladima, upoznati ih s vatrogasnom djelatnošću te ih potaknuti da se uključe u rad dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U sklopu izložbe članovi DVD-a Koprivnica najmlađima su prezentirali vatrogasne aparate i zaštitno vatrogasno odijelo/odoru marke Bristol.

Izložba je otvorena danas u Domu Zajednice tehničke kulture, a pokrovitelji su joj Grad Koprivnica i ZTK grada Koprivnice.

Na otvorenju su bili nazočni zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Vladimir Piškor, predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev, predsjednik ZTK Grada Koprivnice Sanjin Godek, tajnica ZTK Grada Koprivnice Ljubica Cader, zapovjednik DVD-a Koprivnica Danijel Matijaković i gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić.

Na otvorenju izložbe bili su učenici nižih razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski sa svojim učiteljicama Karmen Bardek i Ljupkom Mihailović.

zatvori