Petak, 11. listopada 2024.

Izabrani predstavnici nacionalnih manjina, izbore obilježio iznimno slab odaziv

Naši sugrađani pripadnici nacionalnih manjina jučer su u Koprivnici imali prilike izaći na birališta. Albanci i Romi birali su po jednog predstavnika i njegova zamjenika, dok su Srbi birali 14 članova Vijeća srpske nacionalne manjine.

– Od sveukupno 550 birača izborima je pristupilo njih 17. Za predstavnike srpske nacionalne manjine izabrani su Dušan Brnica, Dragica Mamula, Sanjin Srdić, Gordana Bojanić, Savo Bojanić, Goran Brnica, Biljana Latković, Tihomir Latković, Goranka Mamula, Igor Petrović, Milena Prijić, Nenad Prijić, Dejan Ranilović i Saša Srdić – rekao je Radio Dravi predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva, sudac Darko Magdić.

Romi su za svog predstavnika izabrali Željka Oršoša, a za njegova zamjenika Damira Oršoša. Na izbore je izašlo 16 od 97 koprivničkih Roma s pravom glasa.

Albansku nacionalnu manjinu u Koprivnici će predstavljati Gazmend Ristemi, a mijenjat će ga Driton Prekazi. Oni su dobili potporu svih 10 birača – koliko ih je, od 84 s pravom glasa, izašlo na jučerašnje izbore.

Recimo i da su izbori jučer održani i u Sokolovcu, Rasinji i Križevcima, gdje su izabrani članovi novih Vijeća srpske nacionalne manjine, te u Peterancu i Hlebinama, gdje su izabrana nova Vijeća romske nacionalne manjine. Rezultate možete vidjeti ovdje.

Slušaj uživo
zatvori