Petak, 17. svibnja 2024.

INTERVENCIJE ZBOG VJETRA Padala stabla, nestajalo je struje, oštećen i vlak

Policija je tijekom proteklih 24 sata primila osam prijava vezanih uz nevrijeme i udare vjetra. Rekao je to Radio Dravi voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave koprivničko-križevačke Ivan Blažinčić. Srećom, riječ je samo o tehničkih intervencijama dok ozlijeđivanje ljudi nije zabilježeno.

Posljednja dojava stigla je jutros, tri minute poslije 6 sati kad je strojovođa prijavio oštećenje prometnog vlaka u Kloštru Podravskom. Staklo putničkog vlaka koji povezuje Bjelovar i Koštar Podravski preko Sirove Katalene oštećeno je uslijed pada stabla. Promet je zbog očevida bio u prekidu.

>> FOTO Jak vjetar lomi grane i otežava promet, budite oprezni na otvorenom

Zbog pada stabala na teren su izlazili i dežurni iz Elektre. U OKC-u doznajemo da je sinoć oko 22:03 jak vjetar uzrokovao pad stabla u Drnju, u Ulici Stjepana Pašice. Stablo je uzrokovalo puknuće betonskog nosača elektrovodiča (bandere).

Nešto kasnije, oko 22:40, u Gornjoj Šumi ispred kućnog broja 37 stablo je palo na elektro kabel što je uzrokovalo i prekid napajanja električnom energijom.

I ostali slučajevi uglavnom su vezani uz lomove stabala koja su uglavnom padala na prometnice. Štete su tehničkim intervencijama sanirali vatrogasci.

zatvori