Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Integrativni dan u Podravskom suncu okupio učenike i njihove pomoćnike u nastavi, razrednike, ravnatelje, roditelje i prijatelje

U Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce u Koprivnici jučer je održana aktivnost ‘Integrativni dan’. Dan koji je osmišljen za druženje, prijateljstvo i igru u cilju međusobne podrške, razumijevanja i prihvaćanja različitosti održava se u sklopu projekta Odjek III kojim su djeci s teškoćama u razvoju osigurani pomoćnici u nastavi.

U prostorijama Podravskog sunca tako su u aktivnostima sudjelovali učenici Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” s Glazbenom radionicom, učenici Osnovne škole “Braće Radić” s radionicom “Sviranje Boom Wackers”, učenici Osnovne škole “Đuro Ester” pripremili su Origami radionicu, dok su polaznici Centra Podravsko sunce osmislili radionicu “Grafotisak”.

Integrativni dan okupio je učenike i njihove pomoćnike u nastavi, razrednike, ravnatelje, roditelje i prijatelje te predstavnike Grada. Gradonačelnik Mišel Jakšić tom je prilikom istaknuo važnost projekta Odjek III kojim Grad Koprivnica već četvrtu godinu zaredom učenicima s teškoćama u razvoju osigurava dodatnu profesionalnu potporu.

– Kad je ova priča kretala, kao i u svemu u životu, bilo je upitnika što sad to znači i što će pomoćnici raditi, međutim sada svaki mjesec dobivamo pozitivne feedbackove od samih učenica i učenika kojima trebaju pomoćnici do njihovih roditelja te nastavnika i nastavnica. Doista se ova priča pokazala kao pun pogodak.

Izvor: koprivnica.hr

Školama u Koprivnici na raspolaganju je ukupno 31 pomoćnik u nastavi, dok njih 16 radi s polaznicima Podravskog sunca. Koliko su oni bitni za uspješniju socijalizaciju učenika s teškoćama i općenito njihov razvoj rekla nam je ravnateljica Centra Podravsko sunce Radmila Popović:

– Sreća je što su iza nas vremena u kojima se smatralo da školama kakve smo mi ne trebaju pomoćnici u nastavi jer imamo male skupine. Kvaliteta rada je neusporediva od kada imamo pomoćnike u nastavi i doista ne možemo više ni zamisliti da radimo bez njih.

Dodajmo da ukupna vrijednost projekta iznosi malo više od 6 milijuna kuna, od čega oko 5 milijuna bespovratnih sredstava dolazi iz Europskog socijalnog fonda, dok Grad Koprivnica za ovo izdvaja 950 tisuća kuna.

zatvori