Subota, 27. travnja 2024.

FOTO: GOSPODAR SVIBNJA Tradicionalni šahovski turnir održan je u Starigradu

Tradicionalni šahovski turnir ‘Gospodar svibnja’ održan je proteklog vikenda u Domu kulture u Starigradu.

Turnir je ove godine okupio 79 igrača. Prvog dana održano je natjecanje u otvorenoj konkurenciji, a prvo je mjesto osvojio Vjekoslav Nemec iz Buševca. Drugi je bio Goran Šegović iz Varaždinskih Toplica, a treći Gavran Marinko iz Dugog Sela.

Najbolje plasirani koprivnički šahist bio je Marko Đukin na petom mjestu. Najbolji veteran bio je Marijan Belani, a najbolja šahistica Marina Videković.

Drugi dan bio je rezerviran za turnir za mlade, u kategorijama do 10, 12, 14 i 20 godina.

U najmlađoj kategoriji pobjednik je Renato Bilić iz Požege, dok su drugo i treće mjesto zauzeli đurđevački šahisti Lovro Škudrija i Matija Mihočka.

U kategoriji do 12 godina prva dva mjesta osvojili su koprivnički šahisti Emanuel Bunić i Jan Horčička, a treći je bio Nikola Kos iz Buševca.

Kod starijih kadeta najbolje plasirani bio je Ognjen Domović iz Đurđevca, drugi je Filip Martić iz Križevaca, a treći Dorijan Sedlaček iz Rovišća – Zrinskog Topolovca. Najbolja šahistica je Petra Kovač iz Novog Virja.

U kategoriji do 20 godina prvi je bio Viktor Šalamon iz Đurđevca, dok su drugo i treće mjesto osvojili koprivnički šahisti Marko i Karlo Đukin. Jelena Kokša bila je najbolja šahistica.

Najmlađi sudionik turnira imao je 8 godina, a najstariji je bio 79-godišnji koprivnički Fide majstor šaha Pavao Keglević.

Gospodari svibnja. Foto: ŠŠK Koprivnica.
Pobjednici U-10. Foto: ŠŠK Koprivnica.
Pobjednici U-12. Foto: ŠŠK Koprivnica.
Pobjednici U-14. Foto: ŠŠK Koprivnica.
Pobjednici U-20. Foto: ŠŠK Koprivnica.
zatvori