Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Trojica mladih Rotorovaca nastupila na utrci u Zadru, Kristina Lukačević odvozila zahtjevan maraton

Vozači koprivničkog Biciklističkog kluba Rotor na Praznik rada nastupili su na tradicionalnoj prvosvibanjskoj utrci u Zadru.

Sudjelovalo je više od 80 vozača, a zelenu Rotorovu boju nosili su Jan Tisaj, Lovro KrapinecDavid Šalamon. Staza je bila zahtjevna s nekoliko dugih uspona.

Jan Tisaj nastupio je u kategoriji U-15 te u samom završnom sprintu izgubio prvo mjesto – na cilj je stigao drugi. David Šalamon osvojio je četvrto mjesto u svojoj juniorskoj kategoriji, s tim da je držao priključak grupe do zadnjeg kruga. Lovro Krapinec dobro je startao i nekoliko krugova vozio u vrhu vodeće skupine u svojoj kategoriji U-23, a na kraju je osvojio peto mjesto.

Rotorovci nastavljaju s treninzima i pripremaju se za sljedeću kup-utrku koja ih čeka krajem mjeseca u Vinkovcima.

A uspješan prvosvibanjski nastup imala je i Kristina Lukačević i to na 3. XC maratonu “Zlatko Matijević” u Prigorju Brdovečkom kod Zaprešića. U utrci na 60 kilometara i s ukupno 1400 metara uspona bila je jedina žena u 4. krugu. Utrku je završila u 3 sata, 43 minute i 56 sekundi, ujedno i s najbrže odvezenim krugom u ženskoj konkurenciji – 53 minute i 29 sekundi.

zatvori